JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia on vähentänyt toimintojaan Suomesta jo pitkään ja vähennykset ovat kohdistuneet myös tutkimuspuolelle. Silti Nokia on edelleen Suomen selvästi suurin tutkija. Nokian osuus koko teollisuuden t&k-investoinneista on edelleen noin 50 prosenttia. Suomeen Nokian tutkimusrahoista panostetaan noin neljännes.

Tilastokeskuksen mukaan kaikki yritykset investoivat Suomessa vuonna 2016 tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhteensä noin 3,9 miljardia euroa. Tästä teollisuusyritysten osuus on 2,5 miljardia euroa.

Elektroniikka-, sähkö- ja tietotekniikkateollisuuden t&k-panostukset olivat vuonna 2016 hieman alle 1,4 miljardia euroa. Nokia panostaa Suomessa siis selvästi yli miljardi euroa tutkimukseen.

Nokian viime kuussa Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:lle julkistaman F-20-raportin mukaan yhtiön tutkimusmenot olivat viime vuonna 4,9 miljardia euroa. Summa on käytännössä yhtä suuri kuin vuotta aikaisemmin. Yhtiön liikevaihdosta tutkimukseen investoidaan hieman yli viidennes.

Suomen viime vuoden tutkimusmenoista ei ole vielä tarkkaa tilastotietoa. Tilastokeskuksen tuoreimmat luvut koskevat vuotta 2016. Mikäli oletetaan, että yritysten panostukset ovat pysyneet suurin piirtein entisellä tasolla, voidaan todeta, että Nokia panostaa noin joka neljännen tutkimuseuronsa Suomeen.

Koko teknologiateollisuuden t&k-investoinneista Nokian osuus on noin 45 prosenttia. Luku perustuu Teknologiateollisuuden arvioon.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template