JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia on vähentänyt toimintojaan Suomesta jo pitkään ja vähennykset ovat kohdistuneet myös tutkimuspuolelle. Silti Nokia on edelleen Suomen selvästi suurin tutkija. Nokian osuus koko teollisuuden t&k-investoinneista on edelleen noin 50 prosenttia. Suomeen Nokian tutkimusrahoista panostetaan noin neljännes.

Tilastokeskuksen mukaan kaikki yritykset investoivat Suomessa vuonna 2016 tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhteensä noin 3,9 miljardia euroa. Tästä teollisuusyritysten osuus on 2,5 miljardia euroa.

Elektroniikka-, sähkö- ja tietotekniikkateollisuuden t&k-panostukset olivat vuonna 2016 hieman alle 1,4 miljardia euroa. Nokia panostaa Suomessa siis selvästi yli miljardi euroa tutkimukseen.

Nokian viime kuussa Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:lle julkistaman F-20-raportin mukaan yhtiön tutkimusmenot olivat viime vuonna 4,9 miljardia euroa. Summa on käytännössä yhtä suuri kuin vuotta aikaisemmin. Yhtiön liikevaihdosta tutkimukseen investoidaan hieman yli viidennes.

Suomen viime vuoden tutkimusmenoista ei ole vielä tarkkaa tilastotietoa. Tilastokeskuksen tuoreimmat luvut koskevat vuotta 2016. Mikäli oletetaan, että yritysten panostukset ovat pysyneet suurin piirtein entisellä tasolla, voidaan todeta, että Nokia panostaa noin joka neljännen tutkimuseuronsa Suomeen.

Koko teknologiateollisuuden t&k-investoinneista Nokian osuus on noin 45 prosenttia. Luku perustuu Teknologiateollisuuden arvioon.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2