JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia on vähentänyt toimintojaan Suomesta jo pitkään ja vähennykset ovat kohdistuneet myös tutkimuspuolelle. Silti Nokia on edelleen Suomen selvästi suurin tutkija. Nokian osuus koko teollisuuden t&k-investoinneista on edelleen noin 50 prosenttia. Suomeen Nokian tutkimusrahoista panostetaan noin neljännes.

Tilastokeskuksen mukaan kaikki yritykset investoivat Suomessa vuonna 2016 tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhteensä noin 3,9 miljardia euroa. Tästä teollisuusyritysten osuus on 2,5 miljardia euroa.

Elektroniikka-, sähkö- ja tietotekniikkateollisuuden t&k-panostukset olivat vuonna 2016 hieman alle 1,4 miljardia euroa. Nokia panostaa Suomessa siis selvästi yli miljardi euroa tutkimukseen.

Nokian viime kuussa Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:lle julkistaman F-20-raportin mukaan yhtiön tutkimusmenot olivat viime vuonna 4,9 miljardia euroa. Summa on käytännössä yhtä suuri kuin vuotta aikaisemmin. Yhtiön liikevaihdosta tutkimukseen investoidaan hieman yli viidennes.

Suomen viime vuoden tutkimusmenoista ei ole vielä tarkkaa tilastotietoa. Tilastokeskuksen tuoreimmat luvut koskevat vuotta 2016. Mikäli oletetaan, että yritysten panostukset ovat pysyneet suurin piirtein entisellä tasolla, voidaan todeta, että Nokia panostaa noin joka neljännen tutkimuseuronsa Suomeen.

Koko teknologiateollisuuden t&k-investoinneista Nokian osuus on noin 45 prosenttia. Luku perustuu Teknologiateollisuuden arvioon.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template