JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomi ei ole enää Nokia-maa, vaikka yhtiön merkitys on edelleen suuri sekä viennin että tutkimuksen luvuissa. 2000-luvun aikana olemme muuttuneet tietotekniikka- ja ohjelmointimaaksi. Tämä käy ilmi Teknologiateollisuuden alojen kehitystä kuvaavista henkilöstöluvuista.

Vuonna 2000 elettiin suomalaisen tietoliikenneihmeen huippua. Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa oli 62 800 työntekijää. Merkittävä osa näistä liittyi jollakin tapaan matkapuhelimiin. Myös kännyköiden kokoonpanossa oli väkeä tuhansittain.

Oli Suomi vuonna 2000 myös aika iso tietotekniikkamaa, sillä alalla oli 37 400 työntekijää. Tällä vuosituhannella on kuitenkin tapahtunut hiljalleen iso murros. Elektroniikkateollisuudesta on lähtenyt 23 tuhatta työpaikkaa ja samalla tietotekniikkaan on tullut 26 tuhatta uutta tekijää.

Ylipäätään teknologiateollisuudessa menee nyt ainakin kohtalaisesti. Kaikilla eri toimialoilla oli maaliskuun lopussa yhteensä 302 tuhatta työntekijää. Raja meni rikki ensimmäisen kerran, kun vuoden aikana tuli 5000 uutta työntekijää alalle.

Teknologiateollisuuden mukaan yritysten tilanne on ainakin toistaiseksi hyvä, mutta kasvua varjostavat laajeneva työvoimapula, kansainvälisen talouden epävarmuudet ja taantuman jälkeen supistunut tuotantokapasiteetti.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template