JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi tänään tuloslukunsa vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä. Liikevaihto laski selvästi ja tulos jäi analyytikoiden odotuksista, mutta Nokia itse suhtautuu kehitykseen toiveikkaasti. Verkkoliiketoiminnan näkymät ovat aiempaa paremmat, kun 5G-verkkonen rakentaminen on lähdössä odotettua nopeammin liikkeelle. Tukiasemilla yhtiö ei alkuvuonna juuri voittoa tehnyt.

Toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan luottamus tulevaan perustuu ennen kaikkea ensimmäisen neljänneksen vahvaan uusien tilausten määrään sekä tilauskantaan. Suri uskoo Nokian olevan vahvoilla, kun amerikkalaiset jättioperaattorit tekevät 5G-investointipäätöksiä myöhemmin tänä vuonna.

Surin optimistista huolimatta Nokian alkuvuoden luvut ovat odotettua huonommat. Liikevaihdosta katosi vuodessa 9 prosenttia, ja verkkoliiketoiminnan liikevaihto putosi 4,3 miljardiin euroon. Technologies-ryhmän kasvu jatkui, mutta sillä ei verkkomyynnin reikiä kateta.

Myös tuloksellisesti alkuvuosi oli heikko. Verkkopuolen tulos romahti vain 43 miljoonaan euroon, kun samaan aikaan kooltaan vain alle kymmenesosan kokoinen Technologies-ryhmä teki voittoa 274 miljoonaa euroa. Karkeasti ottane Nokia teki alkuvuoden voittonsa tekniikan lisensoinnilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template