JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi tänään tuloslukunsa vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä. Liikevaihto laski selvästi ja tulos jäi analyytikoiden odotuksista, mutta Nokia itse suhtautuu kehitykseen toiveikkaasti. Verkkoliiketoiminnan näkymät ovat aiempaa paremmat, kun 5G-verkkonen rakentaminen on lähdössä odotettua nopeammin liikkeelle. Tukiasemilla yhtiö ei alkuvuonna juuri voittoa tehnyt.

Toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan luottamus tulevaan perustuu ennen kaikkea ensimmäisen neljänneksen vahvaan uusien tilausten määrään sekä tilauskantaan. Suri uskoo Nokian olevan vahvoilla, kun amerikkalaiset jättioperaattorit tekevät 5G-investointipäätöksiä myöhemmin tänä vuonna.

Surin optimistista huolimatta Nokian alkuvuoden luvut ovat odotettua huonommat. Liikevaihdosta katosi vuodessa 9 prosenttia, ja verkkoliiketoiminnan liikevaihto putosi 4,3 miljardiin euroon. Technologies-ryhmän kasvu jatkui, mutta sillä ei verkkomyynnin reikiä kateta.

Myös tuloksellisesti alkuvuosi oli heikko. Verkkopuolen tulos romahti vain 43 miljoonaan euroon, kun samaan aikaan kooltaan vain alle kymmenesosan kokoinen Technologies-ryhmä teki voittoa 274 miljoonaa euroa. Karkeasti ottane Nokia teki alkuvuoden voittonsa tekniikan lisensoinnilla.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template