JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayhtiö Check Pointin globaali uhkaindeksi kertoo, että hakkerit käyttävät yhä enenevässä määrin kryptolouhintaa, joka voi toimia myös ilman aktiivista verkkoselainkäyttöä. Lähelle listakärkeä on jälleen noussut uusi louhintaohjelma.

Check Pointin maaliskuun haittaohjelmatilaston mukaan eritoten XMRig-varianttina tunnettu kryptolouhintaohjelma on yleistynyt.  Ensimmäistä kertaa toukokuussa 2017 havaittu XMRig nousi maaliskuussa Check Pointin haittaohjelmakatsauksen sijalle kahdeksan. Globaalisti havainnoissa nousua oli 70 prosenttia. XMRig, joka toimii itse päätelaitteella ilman verkkoselainta, louhii kryptovaluutta Moneroa.

- Kryptovaluutan louhiminen on ollut kyberrikollisille sangen kannattavaa, ja XMRigin nousu osoittaa heidän panostavan keinojensa muokkaamiseen ja parantamiseen. Paitsi että kryptolouhinta hidastaa PC- ja palvelinkoneita, nämä haittaohjelmat voivat kerran yrityksen verkkoon päästyään levitä siellä horisontaalisesti, sanoo Check Pointin tietoturvatutkijoiden ryhmää vetävä Maya Horowitz.

Coinhive säilytti maaliskuussa maailmanlaajuisen johtoasemansa neljättä kuukautta peräkkäin. Se löytyi 18 prosentista mukana olleita organisaatioita, perässään Rig EK Exploit Kit 17 prosentilla ja Cryptoloot-louhija kolmantena 15 prosentilla. XMRig oli kahdeksanneksi yleisin haittaohjelmavariantti ja se iski viiteen prosenttiin organisaatioista.

Suomen yleisimmät haittaohjelmat maaliskuussa:

  1. Rig EK- Iskee Flashin, Javan, Silverlightin ja Internet Explorerin kautta kautta ja valmistelee uhrin konetta myöhempiä hyökkäyksiä varten.
  2. Cryptoloot- Kryptovaluuttalouhija, Coinhiven kilpailija.
  3. Coinhive- Kryptovaluutta Monerolle suunniteltu louhija.
  4. Roughted- Laajan skaalan haittamainosohjelma, voi tarjota reitin myös kiristysohjelmille.
  5. Fireball- Selainkaappari.
 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template