JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos laitevalmistaja kehittää mesh-tyyppistä IoT-ratkaisua, tarjolla on useita tekniikoita, myös standardoituina. Mutta milloin kannattaa valita Bluetooth, milloin Zigbee ja milloin Thread. Silicon Labsin järjestämä testi kertoo vastauksen suoraan.

Eri protokollilla on erilaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta ne sopivat hieman eri sovelluksiin. SiLabsin testi on ensimmäisiä laajamittaisia testejä, joissa tekniikoiden erot datanopeuden, latenssin ja verkon skaalautuvuuden selvitetään tarkasti.

Mikä sitten on paras tekniikka? Yksiselitteistä vastausta ei ole. Pienissä verkoissa, joissa siirretään pieniä määriä dataa, tekniikat suoriutuvat yhtä hyvin. Kun datamäärä kasvaa ja vaaditaan lyhyemopää latenssi, Thread ja Zigbee ovat Bluetoothia parempia.

Kaikissa mesh-verkoissa latenssi kasvaa verkon koon kasvaessa, mutta Bluetoothissa latenssi kasvaa eniten. Suurissa Bluetoothiin perustuvissa mesh-verkoissa suorituskykyä voidaan kuitenkin optimoida paremmaksi. Bluetoothiin perustuva mesh-verkko toimii toisaalta parhaiten silloin, kun lyhyitä viestejä (alle 11 bitin) käytetään multicast-lähettämiseen.

Jokaisella tekniikalla voidaan toteuttaa hyvin suuria IoT-verkkoja. Bluetoothissa mesh-verkkoon voidaan liittää 32 tuhatta solmua, Zigbee- ja Thread-verkoissa 64 tuhatta. Toisaalta Bluetoothin mesh-tekniikalta puuttuu vielä oma ekosysteeminsä, kysehän on aika tuoreesta Bluetoohin laajennuksesta. Toisaalta Bluetooth-laitteet voi suoraan yhdistää älypuhelimeen, mikä parantaa sen käytettävyyttä.

SiLabs järjestää kesäkuussa webcasteja, joissa esitellään testin tuloksia ja helpotetaan mesh-verkkotekniikan valintaa. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template