JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos laitevalmistaja kehittää mesh-tyyppistä IoT-ratkaisua, tarjolla on useita tekniikoita, myös standardoituina. Mutta milloin kannattaa valita Bluetooth, milloin Zigbee ja milloin Thread. Silicon Labsin järjestämä testi kertoo vastauksen suoraan.

Eri protokollilla on erilaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta ne sopivat hieman eri sovelluksiin. SiLabsin testi on ensimmäisiä laajamittaisia testejä, joissa tekniikoiden erot datanopeuden, latenssin ja verkon skaalautuvuuden selvitetään tarkasti.

Mikä sitten on paras tekniikka? Yksiselitteistä vastausta ei ole. Pienissä verkoissa, joissa siirretään pieniä määriä dataa, tekniikat suoriutuvat yhtä hyvin. Kun datamäärä kasvaa ja vaaditaan lyhyemopää latenssi, Thread ja Zigbee ovat Bluetoothia parempia.

Kaikissa mesh-verkoissa latenssi kasvaa verkon koon kasvaessa, mutta Bluetoothissa latenssi kasvaa eniten. Suurissa Bluetoothiin perustuvissa mesh-verkoissa suorituskykyä voidaan kuitenkin optimoida paremmaksi. Bluetoothiin perustuva mesh-verkko toimii toisaalta parhaiten silloin, kun lyhyitä viestejä (alle 11 bitin) käytetään multicast-lähettämiseen.

Jokaisella tekniikalla voidaan toteuttaa hyvin suuria IoT-verkkoja. Bluetoothissa mesh-verkkoon voidaan liittää 32 tuhatta solmua, Zigbee- ja Thread-verkoissa 64 tuhatta. Toisaalta Bluetoothin mesh-tekniikalta puuttuu vielä oma ekosysteeminsä, kysehän on aika tuoreesta Bluetoohin laajennuksesta. Toisaalta Bluetooth-laitteet voi suoraan yhdistää älypuhelimeen, mikä parantaa sen käytettävyyttä.

SiLabs järjestää kesäkuussa webcasteja, joissa esitellään testin tuloksia ja helpotetaan mesh-verkkotekniikan valintaa. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template