JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos laitevalmistaja kehittää mesh-tyyppistä IoT-ratkaisua, tarjolla on useita tekniikoita, myös standardoituina. Mutta milloin kannattaa valita Bluetooth, milloin Zigbee ja milloin Thread. Silicon Labsin järjestämä testi kertoo vastauksen suoraan.

Eri protokollilla on erilaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta ne sopivat hieman eri sovelluksiin. SiLabsin testi on ensimmäisiä laajamittaisia testejä, joissa tekniikoiden erot datanopeuden, latenssin ja verkon skaalautuvuuden selvitetään tarkasti.

Mikä sitten on paras tekniikka? Yksiselitteistä vastausta ei ole. Pienissä verkoissa, joissa siirretään pieniä määriä dataa, tekniikat suoriutuvat yhtä hyvin. Kun datamäärä kasvaa ja vaaditaan lyhyemopää latenssi, Thread ja Zigbee ovat Bluetoothia parempia.

Kaikissa mesh-verkoissa latenssi kasvaa verkon koon kasvaessa, mutta Bluetoothissa latenssi kasvaa eniten. Suurissa Bluetoothiin perustuvissa mesh-verkoissa suorituskykyä voidaan kuitenkin optimoida paremmaksi. Bluetoothiin perustuva mesh-verkko toimii toisaalta parhaiten silloin, kun lyhyitä viestejä (alle 11 bitin) käytetään multicast-lähettämiseen.

Jokaisella tekniikalla voidaan toteuttaa hyvin suuria IoT-verkkoja. Bluetoothissa mesh-verkkoon voidaan liittää 32 tuhatta solmua, Zigbee- ja Thread-verkoissa 64 tuhatta. Toisaalta Bluetoothin mesh-tekniikalta puuttuu vielä oma ekosysteeminsä, kysehän on aika tuoreesta Bluetoohin laajennuksesta. Toisaalta Bluetooth-laitteet voi suoraan yhdistää älypuhelimeen, mikä parantaa sen käytettävyyttä.

SiLabs järjestää kesäkuussa webcasteja, joissa esitellään testin tuloksia ja helpotetaan mesh-verkkotekniikan valintaa. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template