JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kansainvälisen robotiikkajärjestö IFR:n luvut osoittavat, että Suomessa on edelleen paljon tilaa tuotannon automatisoinnille. Meillä on käytössä 137 robottia 10 000 työntekijää kohti. Eniten robotteja on Koreassa.

IFR:n mukaan Koreassa robotteja on 631 jokaista kymmentätuhatta työntekijää kohti. Tämä tarkoittaa, että joka 16:s työntekijä ei pidä taukoja työssään eikä jää kotiin potemaan flunssaa.

Toiseksi eniten robotteja on Singaporessa (488 / 10k työntekijää), sitten Saksassa (309), Japanissa )303) ja Ruotsissa (223). Maailman listalla Suomi on 13. robotisoitunein maa. Euroopan listalla olemme sijalle 9.

Keskimäärin maailmassa on 74 tuotantorobottia kymmentuhatta työntekijä kohti. Suomi on aina sijoittunut tämän viivan yläpuolelle selvästi. Viime vuosina olemme tosin hieman tippuneet listalla alaspäin, mikä kertonee että automatisoinnin aste on hidastumassa muuhun maailman verrattuna.

Suomen automatisoiduin tuotantolaitos on Valmet Automotiven autotehdas Uudessakaupungissa. Sen kokoonpanolinjoilla on yli 600 robottia.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template