JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kansainvälisen robotiikkajärjestö IFR:n luvut osoittavat, että Suomessa on edelleen paljon tilaa tuotannon automatisoinnille. Meillä on käytössä 137 robottia 10 000 työntekijää kohti. Eniten robotteja on Koreassa.

IFR:n mukaan Koreassa robotteja on 631 jokaista kymmentätuhatta työntekijää kohti. Tämä tarkoittaa, että joka 16:s työntekijä ei pidä taukoja työssään eikä jää kotiin potemaan flunssaa.

Toiseksi eniten robotteja on Singaporessa (488 / 10k työntekijää), sitten Saksassa (309), Japanissa )303) ja Ruotsissa (223). Maailman listalla Suomi on 13. robotisoitunein maa. Euroopan listalla olemme sijalle 9.

Keskimäärin maailmassa on 74 tuotantorobottia kymmentuhatta työntekijä kohti. Suomi on aina sijoittunut tämän viivan yläpuolelle selvästi. Viime vuosina olemme tosin hieman tippuneet listalla alaspäin, mikä kertonee että automatisoinnin aste on hidastumassa muuhun maailman verrattuna.

Suomen automatisoiduin tuotantolaitos on Valmet Automotiven autotehdas Uudessakaupungissa. Sen kokoonpanolinjoilla on yli 600 robottia.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
9hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template