JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kansainvälisen robotiikkajärjestö IFR:n luvut osoittavat, että Suomessa on edelleen paljon tilaa tuotannon automatisoinnille. Meillä on käytössä 137 robottia 10 000 työntekijää kohti. Eniten robotteja on Koreassa.

IFR:n mukaan Koreassa robotteja on 631 jokaista kymmentätuhatta työntekijää kohti. Tämä tarkoittaa, että joka 16:s työntekijä ei pidä taukoja työssään eikä jää kotiin potemaan flunssaa.

Toiseksi eniten robotteja on Singaporessa (488 / 10k työntekijää), sitten Saksassa (309), Japanissa )303) ja Ruotsissa (223). Maailman listalla Suomi on 13. robotisoitunein maa. Euroopan listalla olemme sijalle 9.

Keskimäärin maailmassa on 74 tuotantorobottia kymmentuhatta työntekijä kohti. Suomi on aina sijoittunut tämän viivan yläpuolelle selvästi. Viime vuosina olemme tosin hieman tippuneet listalla alaspäin, mikä kertonee että automatisoinnin aste on hidastumassa muuhun maailman verrattuna.

Suomen automatisoiduin tuotantolaitos on Valmet Automotiven autotehdas Uudessakaupungissa. Sen kokoonpanolinjoilla on yli 600 robottia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template