JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Beckhoff Automation on esitellyt uuden ohjelmiston rakennusautomaatioon Frankfurtin Light + Builfing -messuilla. TwinCAT 3 Building Automationin tavoite on yksinkertaisesti yhdistää kaikki rakennusautomaation järjestelmät samaan työkaluun.

Ohjelmisto pyrkii ratkaisemaan rakennusautomaation pitkäaikaista ongelmaa. Rakennuksissa on monia erilaisia automaatiojärjestelmiä, mutta tyypillisesti ne ovat erillisiä ja erillisesti suunniteltuja. Siksi myös järjestelmien ohjaus keskitetysti on ollut hankalaa toteuttaa.

Uudessa järjestelmässä kaikki eri automaatiojärjestelmät sekä erilaiset toimilaitteet voidaan liittää Windows-pohjaiseen TwinCAT 3 -ohjaimeen. Tämä mahdollistaa monia uusia mahdollisuuksia keskitetyn automaatiojärjestelmän kehittämisessä, kuten yksinkertaisen IoT-tiedonsiirron eri laitteista, pilvipohjaisen rakennustietojen analyysin ja räätälöityjen käyttöliittymien toteutuksen.

Tuttuun TwinCAT-tyyliin uusi alusta integroituu täysin Microsoftin Visual Studio -ympäristöön. Alusta tukee peräti kahdeksan eri ohjelmointikielen käyttöä ajonaikaisessa ympäristössä. Lisäksi työkalu mahdollistaa lähdekoodin helpon uudelleen käytön ja sen skaalaamisen eri ohjainalustoille

TwinCAT 3 Building Automationin liittäminen eri TwinCAT 3 -ohjelmistomoduuleihin tarjoaa järjestelmäintegraattorille työkalupakin, joka kattaa kaikki rakennusautomaation toiminnot ja järjestelmät, parantaa järjestelmän laatua ja vähentää suunnittelutyötä.

TwinCAT HMI -ohjelmiston avulla käyttäjät voivat nopeasti luoda yksilöllisiä käyttöliittymiä. TwinCAT IoT:lla PC-pohjaisesta ohjauksesta voidaan helposti muodostaa pilviyhteys, jolloin yksittäisiä rakennusautomaation osia voidaan tallentaa pilveen tai hyödyntää pilvipohjaisia suunnittelupalveluita. Pilvipohjaisten rakennustietojen analyysi integroidaan suoraan ohjaukseen TwinCAT Analyticsin avulla. Tämä esimerkiksi helpottaa ennakoivaa huoltoa ja parantaa vikasietoisuutta.

Ohjaukseen integroituna Big Data -oskilloskooppina TwinCAT Scope sallii puolestaan suurten tietomäärien selkeän visualisoinnin ja lisää tietojen läpinäkyvyyttä mittausarvojen nopealla vertailulla ja analyysillä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template