JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Beckhoff Automation on esitellyt uuden ohjelmiston rakennusautomaatioon Frankfurtin Light + Builfing -messuilla. TwinCAT 3 Building Automationin tavoite on yksinkertaisesti yhdistää kaikki rakennusautomaation järjestelmät samaan työkaluun.

Ohjelmisto pyrkii ratkaisemaan rakennusautomaation pitkäaikaista ongelmaa. Rakennuksissa on monia erilaisia automaatiojärjestelmiä, mutta tyypillisesti ne ovat erillisiä ja erillisesti suunniteltuja. Siksi myös järjestelmien ohjaus keskitetysti on ollut hankalaa toteuttaa.

Uudessa järjestelmässä kaikki eri automaatiojärjestelmät sekä erilaiset toimilaitteet voidaan liittää Windows-pohjaiseen TwinCAT 3 -ohjaimeen. Tämä mahdollistaa monia uusia mahdollisuuksia keskitetyn automaatiojärjestelmän kehittämisessä, kuten yksinkertaisen IoT-tiedonsiirron eri laitteista, pilvipohjaisen rakennustietojen analyysin ja räätälöityjen käyttöliittymien toteutuksen.

Tuttuun TwinCAT-tyyliin uusi alusta integroituu täysin Microsoftin Visual Studio -ympäristöön. Alusta tukee peräti kahdeksan eri ohjelmointikielen käyttöä ajonaikaisessa ympäristössä. Lisäksi työkalu mahdollistaa lähdekoodin helpon uudelleen käytön ja sen skaalaamisen eri ohjainalustoille

TwinCAT 3 Building Automationin liittäminen eri TwinCAT 3 -ohjelmistomoduuleihin tarjoaa järjestelmäintegraattorille työkalupakin, joka kattaa kaikki rakennusautomaation toiminnot ja järjestelmät, parantaa järjestelmän laatua ja vähentää suunnittelutyötä.

TwinCAT HMI -ohjelmiston avulla käyttäjät voivat nopeasti luoda yksilöllisiä käyttöliittymiä. TwinCAT IoT:lla PC-pohjaisesta ohjauksesta voidaan helposti muodostaa pilviyhteys, jolloin yksittäisiä rakennusautomaation osia voidaan tallentaa pilveen tai hyödyntää pilvipohjaisia suunnittelupalveluita. Pilvipohjaisten rakennustietojen analyysi integroidaan suoraan ohjaukseen TwinCAT Analyticsin avulla. Tämä esimerkiksi helpottaa ennakoivaa huoltoa ja parantaa vikasietoisuutta.

Ohjaukseen integroituna Big Data -oskilloskooppina TwinCAT Scope sallii puolestaan suurten tietomäärien selkeän visualisoinnin ja lisää tietojen läpinäkyvyyttä mittausarvojen nopealla vertailulla ja analyysillä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
9hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template