JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ketä oikein ovat koodaajat?  Yli satatuhatta kehittäjää osallistui Stackoverflown kyselyyn, josta kävi ilmi suosituimmat alustat, työkalut ja kehittäjien demografia. Koodaajat ovat kovin homogeenista porukkaa, sillä tyypillinen koodinvääntäjä on valkoinen, nuorehko heteromies, joka viihtyy koneen ääressä suuremman osan valveillaoloajastaan.

Stackoverflown kyselyssä vastanneista 92,9 prosenttia oli miehiä. 74,2 prosenttia oli valkoisia tai eurooppalaista syntyperää. Aasialaisten osuus oli 11,5 prosenttia, mikä on ehkä hieman odotettua vähemmän.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvia koodaajissa ei kauhean paljon ole, sillä heteroiksi ilmoittautui 93,2 prosenttia vastanneista. Toisaalta on vaikea hahmottaa, miksi suuntautuneisuutta on kysytty tai mikä merkitys sillä voisi tuotetun koodin kannalta olla.

Moni koodari herää aikaisin aamulla tuottamaan päivän rivisaldoa. Tähän onkin mahdollisuus, sillä lapsia on vain noin joka neljännellä koodarilla. Ja kun koneen ääreen istutaan, siitä ei aivan heti poistuta. Haastatelluista peräti 52,7 prosenttia sanoo viettävänsä päivittäin 9-12 tuntia koneen ääressä. Yli viisi tuntia koodaa yli 95 prosenttia kehittäjistä!

Lisää mielenkiintoisia tilastoja löytyy Stackoverflown sivuilta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2