JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ketä oikein ovat koodaajat?  Yli satatuhatta kehittäjää osallistui Stackoverflown kyselyyn, josta kävi ilmi suosituimmat alustat, työkalut ja kehittäjien demografia. Koodaajat ovat kovin homogeenista porukkaa, sillä tyypillinen koodinvääntäjä on valkoinen, nuorehko heteromies, joka viihtyy koneen ääressä suuremman osan valveillaoloajastaan.

Stackoverflown kyselyssä vastanneista 92,9 prosenttia oli miehiä. 74,2 prosenttia oli valkoisia tai eurooppalaista syntyperää. Aasialaisten osuus oli 11,5 prosenttia, mikä on ehkä hieman odotettua vähemmän.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvia koodaajissa ei kauhean paljon ole, sillä heteroiksi ilmoittautui 93,2 prosenttia vastanneista. Toisaalta on vaikea hahmottaa, miksi suuntautuneisuutta on kysytty tai mikä merkitys sillä voisi tuotetun koodin kannalta olla.

Moni koodari herää aikaisin aamulla tuottamaan päivän rivisaldoa. Tähän onkin mahdollisuus, sillä lapsia on vain noin joka neljännellä koodarilla. Ja kun koneen ääreen istutaan, siitä ei aivan heti poistuta. Haastatelluista peräti 52,7 prosenttia sanoo viettävänsä päivittäin 9-12 tuntia koneen ääressä. Yli viisi tuntia koodaa yli 95 prosenttia kehittäjistä!

Lisää mielenkiintoisia tilastoja löytyy Stackoverflown sivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template