JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ketä oikein ovat koodaajat?  Yli satatuhatta kehittäjää osallistui Stackoverflown kyselyyn, josta kävi ilmi suosituimmat alustat, työkalut ja kehittäjien demografia. Koodaajat ovat kovin homogeenista porukkaa, sillä tyypillinen koodinvääntäjä on valkoinen, nuorehko heteromies, joka viihtyy koneen ääressä suuremman osan valveillaoloajastaan.

Stackoverflown kyselyssä vastanneista 92,9 prosenttia oli miehiä. 74,2 prosenttia oli valkoisia tai eurooppalaista syntyperää. Aasialaisten osuus oli 11,5 prosenttia, mikä on ehkä hieman odotettua vähemmän.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvia koodaajissa ei kauhean paljon ole, sillä heteroiksi ilmoittautui 93,2 prosenttia vastanneista. Toisaalta on vaikea hahmottaa, miksi suuntautuneisuutta on kysytty tai mikä merkitys sillä voisi tuotetun koodin kannalta olla.

Moni koodari herää aikaisin aamulla tuottamaan päivän rivisaldoa. Tähän onkin mahdollisuus, sillä lapsia on vain noin joka neljännellä koodarilla. Ja kun koneen ääreen istutaan, siitä ei aivan heti poistuta. Haastatelluista peräti 52,7 prosenttia sanoo viettävänsä päivittäin 9-12 tuntia koneen ääressä. Yli viisi tuntia koodaa yli 95 prosenttia kehittäjistä!

Lisää mielenkiintoisia tilastoja löytyy Stackoverflown sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
9hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template