JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsungin uusimman lippulaivamallin eli Galaxy S9+-puhelimen valmistaminen tulee lähes yhtä kalliiksi kuin markkinoiden kalliimman älypuhelimen eli iPhone X:n valmistus. TechInsightsin mukaan GS)+-mallin komponentit maksavat 379 dollaria.

Purkuanalyyseissä Applen Phone X on moneen kertaan todettu komponenteiltaan kalleimmaksi älypuhelimeksi, kun erikoishuippumalleja ei lasketa mukaan. X:n osien yhteenlasketuksi hinnaksi on arvioitu 389,50 dollaria.

Reilun kympin hintaerosta huolimatta Apple pystyy myymään X:ää selvästi kalliimmalla eli 999 dollarilla. Tämä tarkoittaa tietysti parempaa tuotekatetta, mikä on Applelle hyvin tyypillistä.

Galaxy S9+:n komponenteista arvokkain on 72,50 dollarin arvoinen näyttö. iPhone X:ssä näyttö on 77 dollarin hintainen, mutta siinä hintaa lisää osin näytön yläreunassa oleva lovi, johon on istutettu laitteen 3D-anturikamerajärjestelmä.

GS9+:n kantataajuusprosessori on toiseksi kallein komponentti, sille on arvoitu hinnaksi 68 dollaria. Kameramoduuli on kallis, 48 dollarin hintainen. TechInsightsin analyysien mukaan moduuli on tähän asti kallein kameramoduuli Samsungilla. Se myös selittää ison osan korkeammasta hinnasta edelliseen eli GS8 -malliin verrattuna.

Laitteiden purkuanalyysit osoittavat, millainen kilpajuoksu laitevalmistajien kesken on käynnissä. Kun kuoriin pitää saada istutettua uusimpia komponentteja, laitteille tulee raskas hintalappu. Tälle kehityksele ei tällä hetkellä ole näkyvissä mitään muutosta.

Ks. lisää TechInsightsin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template