JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsungin uusimman lippulaivamallin eli Galaxy S9+-puhelimen valmistaminen tulee lähes yhtä kalliiksi kuin markkinoiden kalliimman älypuhelimen eli iPhone X:n valmistus. TechInsightsin mukaan GS)+-mallin komponentit maksavat 379 dollaria.

Purkuanalyyseissä Applen Phone X on moneen kertaan todettu komponenteiltaan kalleimmaksi älypuhelimeksi, kun erikoishuippumalleja ei lasketa mukaan. X:n osien yhteenlasketuksi hinnaksi on arvioitu 389,50 dollaria.

Reilun kympin hintaerosta huolimatta Apple pystyy myymään X:ää selvästi kalliimmalla eli 999 dollarilla. Tämä tarkoittaa tietysti parempaa tuotekatetta, mikä on Applelle hyvin tyypillistä.

Galaxy S9+:n komponenteista arvokkain on 72,50 dollarin arvoinen näyttö. iPhone X:ssä näyttö on 77 dollarin hintainen, mutta siinä hintaa lisää osin näytön yläreunassa oleva lovi, johon on istutettu laitteen 3D-anturikamerajärjestelmä.

GS9+:n kantataajuusprosessori on toiseksi kallein komponentti, sille on arvoitu hinnaksi 68 dollaria. Kameramoduuli on kallis, 48 dollarin hintainen. TechInsightsin analyysien mukaan moduuli on tähän asti kallein kameramoduuli Samsungilla. Se myös selittää ison osan korkeammasta hinnasta edelliseen eli GS8 -malliin verrattuna.

Laitteiden purkuanalyysit osoittavat, millainen kilpajuoksu laitevalmistajien kesken on käynnissä. Kun kuoriin pitää saada istutettua uusimpia komponentteja, laitteille tulee raskas hintalappu. Tälle kehityksele ei tällä hetkellä ole näkyvissä mitään muutosta.

Ks. lisää TechInsightsin sivuilta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2