JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsungin uusimman lippulaivamallin eli Galaxy S9+-puhelimen valmistaminen tulee lähes yhtä kalliiksi kuin markkinoiden kalliimman älypuhelimen eli iPhone X:n valmistus. TechInsightsin mukaan GS)+-mallin komponentit maksavat 379 dollaria.

Purkuanalyyseissä Applen Phone X on moneen kertaan todettu komponenteiltaan kalleimmaksi älypuhelimeksi, kun erikoishuippumalleja ei lasketa mukaan. X:n osien yhteenlasketuksi hinnaksi on arvioitu 389,50 dollaria.

Reilun kympin hintaerosta huolimatta Apple pystyy myymään X:ää selvästi kalliimmalla eli 999 dollarilla. Tämä tarkoittaa tietysti parempaa tuotekatetta, mikä on Applelle hyvin tyypillistä.

Galaxy S9+:n komponenteista arvokkain on 72,50 dollarin arvoinen näyttö. iPhone X:ssä näyttö on 77 dollarin hintainen, mutta siinä hintaa lisää osin näytön yläreunassa oleva lovi, johon on istutettu laitteen 3D-anturikamerajärjestelmä.

GS9+:n kantataajuusprosessori on toiseksi kallein komponentti, sille on arvoitu hinnaksi 68 dollaria. Kameramoduuli on kallis, 48 dollarin hintainen. TechInsightsin analyysien mukaan moduuli on tähän asti kallein kameramoduuli Samsungilla. Se myös selittää ison osan korkeammasta hinnasta edelliseen eli GS8 -malliin verrattuna.

Laitteiden purkuanalyysit osoittavat, millainen kilpajuoksu laitevalmistajien kesken on käynnissä. Kun kuoriin pitää saada istutettua uusimpia komponentteja, laitteille tulee raskas hintalappu. Tälle kehityksele ei tällä hetkellä ole näkyvissä mitään muutosta.

Ks. lisää TechInsightsin sivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template