JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kuopiolaisen EID Techin kehittämä Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva ANT Plant -mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yhtiöissä. Konsepti mahdollistaa valmistuksen palauttamisen kustannustehokkaasti takaisin Eurooppaan, lähelle asiakkaita.

Palkkakustannusten kasvu, huono laatu, rahtimaksut ja pitkät toimitusajat ovat vain muutamia syitä siihen, miksi elektroniikkateollisuuden yhtiöt etsivät keinoja valmistaa tuotteitaan muualla kuin halvan tuotannon maissa. Kehittynyt valmistus on neljännen teollisen vallankumouksen airut.

- ANT Plant -mikrotehdaskonseptin ansiosta ledivalojen valmistus paikallisesti on taas kannattavaa. Kiinassa kokoonpanolinjalla työskentelee 100–200 ihmistä, kun täysautomaattinen tuotantolinja toimii yhden tai kahden operaattorina työskentelevän henkilön voimin per vuoro ja valmistaa sataprosenttista laatua, toteaa EID Tech Oy:n myyntijohtaja Paavo Käkelä.

Valmistuksen palauttaminen lähelle asiakkaita tarjoaa myös työtä paikallisille ihmisille. Robotisaatio ei vie työpaikkoja kotimaasta, koska ledivalojen valmistus on tällä hetkellä lähes kokonaan halvan tuotannon maissa.

ANT Plant- mikrotehdaskonseptissa teknologiaan on yhdistetty kokonaisvaltainen palveluratkaisu. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista, koska EID Tech vastaa partnerisopimuksella materiaalien hankinnasta, mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. 

- ANT Plant sopii yhtiöille, jotka haluavat valmistaa laadukkaita tuotteita lähellä asiakkaita. Laatuun ja paikallisuuteen perustuva brändi on kestävä kilpailuetu, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan. Olemme saaneet palautetta, että brändin arvo on jopa monikymmenkertaistunut kotimaisen valmistuksen myötä, sanoo Käkelä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template