JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kvanttitietokoneita kehitetään ja rakennetaan nyt kaikkialla, koska tekniikka lupaa ratkaista monia sellaisia laskennallisia ongelmia, joihin nykytietokoneet eivät pysty. Nyt australialaistutkijat ovat tehneet merkittävän läpimurron kvanttikoneen tärkeän komponentin eli kubitin rakentamisessa.

Sydneyssä sijaitsevan New South Walesin yliopiston tutkijat ovat professori Michelle Simonsin johdolla onnistuneet ensimmäistä kertaa rakentamaan piille fosforiatomeista koostuvat kubitit, joiden välistä vuorovaikutusta he pystyvät ohjaamaan.

Kubitit ovat piialustalla 16 nanometrin päässä toisistaan. Toinen koostuu kahdesta fosforiatomista, toinen yhdestä. Kubittiparin ympärille on etsattu elektrodit, joilla niiden spiniä voidaan hallita.

Mikäl fosforikubittien spinit osoittavat eri suuntaan, ne vaihtavat spin-tilaansa. Mikäli spinit osoittavat samaan suuntaan, ne eivät vaikuta toisiinsa. Teorian mukaan kubittien välinen interaktio on mahdollista vain, jos niiden välinen etäisyys on maksimissaan 20 nanometriä.

Ensimmäistä kertaa tutkijat pystyvät mittapään avulla näkemän tarkasti kubittien sijainnin sekä mittaamaan niiden aaltotoiminnot. Tutkijat pystyvät myös replikoimaan kahden kubitin rakennetta, mikä mahdollistaa kvanttitietokoneen rakentamisen nyt, kun on mahdollista rakentaa kahden kubitin muodostama hila.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
 
 

ny template