JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kvanttitietokoneita kehitetään ja rakennetaan nyt kaikkialla, koska tekniikka lupaa ratkaista monia sellaisia laskennallisia ongelmia, joihin nykytietokoneet eivät pysty. Nyt australialaistutkijat ovat tehneet merkittävän läpimurron kvanttikoneen tärkeän komponentin eli kubitin rakentamisessa.

Sydneyssä sijaitsevan New South Walesin yliopiston tutkijat ovat professori Michelle Simonsin johdolla onnistuneet ensimmäistä kertaa rakentamaan piille fosforiatomeista koostuvat kubitit, joiden välistä vuorovaikutusta he pystyvät ohjaamaan.

Kubitit ovat piialustalla 16 nanometrin päässä toisistaan. Toinen koostuu kahdesta fosforiatomista, toinen yhdestä. Kubittiparin ympärille on etsattu elektrodit, joilla niiden spiniä voidaan hallita.

Mikäl fosforikubittien spinit osoittavat eri suuntaan, ne vaihtavat spin-tilaansa. Mikäli spinit osoittavat samaan suuntaan, ne eivät vaikuta toisiinsa. Teorian mukaan kubittien välinen interaktio on mahdollista vain, jos niiden välinen etäisyys on maksimissaan 20 nanometriä.

Ensimmäistä kertaa tutkijat pystyvät mittapään avulla näkemän tarkasti kubittien sijainnin sekä mittaamaan niiden aaltotoiminnot. Tutkijat pystyvät myös replikoimaan kahden kubitin rakennetta, mikä mahdollistaa kvanttitietokoneen rakentamisen nyt, kun on mahdollista rakentaa kahden kubitin muodostama hila.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template