JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taitaa olla yli 20 vuotta aikaa siitä, kun FPGA-markkinoille tuli uusi yrittäjä. Nyt tällaisen tempun on tehnyt piilaaksolainen Efinix, joka on kehittänyt tekniikkansa vuodesta 2012 lähtien. Yhtiö sanoo Trion-piriensä tuovan neljä kertaa nykyisiä FPGA-piirejä paremman tehokkuuden.

Tarkalleen ottaen Efinix puhuu suorituskyvyn, tehonkulutuksen ja piialan suhteesta, joka Trion-piireissä on nejä kertaa parempi kuin nykyisissä SRAM-pohjaisissa ohjelmoitavissa FPGA-piireissä.

Trion-perheeseen on nyt julkistettu kahdeksan sirua, joissa ohjelmoitavan logiikan määrä vaihtelee 4 tuhannesta 150 tuhanteen elementtiin. SMIC:n 40 nanometrin prosessissa valmistetuilla piireille haetaan käyttöä yleiskäyttöisestä räätälöidystä logiikasta esimerkiksi mobiili- ja IoT-tuotteissa, kulutuselektroniikassa ja lääketieteen ja teollisuuden laitteissa.

Pienin Trion-piiri sisältää 76,8 kilobittiä RAM-muistia ja maksimissaan64 GPIO-liitäntää 3x3 millin FBGA-kotelossa. Tarjolla on myös pienempi WLCSP-versio, joka liitetään suoraan piirikortille.

Suurimmalla T150-piirillä RAM-muistia on 7,68 megabittiä, 160 GPIO-liitäntää, sekä valikoima nopeita väyliä. Piirin fyysiset mitat ovat suurimmillaan 16 x 16 milliä (676-nastainen FBGA).

Efinixin piirien innovaatio liittyy XLR-soluun (eXchangeable Logic and Routing), joka voi toimia tavallisena 4 LUT-hakutaulukon logiikkasoluna tai kytkimenä. Tämä johtaa perinteisiin FPGA-rakenteisiin verrattuna neljä kertaa parempaan piialan käyttöön.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template