JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taitaa olla yli 20 vuotta aikaa siitä, kun FPGA-markkinoille tuli uusi yrittäjä. Nyt tällaisen tempun on tehnyt piilaaksolainen Efinix, joka on kehittänyt tekniikkansa vuodesta 2012 lähtien. Yhtiö sanoo Trion-piriensä tuovan neljä kertaa nykyisiä FPGA-piirejä paremman tehokkuuden.

Tarkalleen ottaen Efinix puhuu suorituskyvyn, tehonkulutuksen ja piialan suhteesta, joka Trion-piireissä on nejä kertaa parempi kuin nykyisissä SRAM-pohjaisissa ohjelmoitavissa FPGA-piireissä.

Trion-perheeseen on nyt julkistettu kahdeksan sirua, joissa ohjelmoitavan logiikan määrä vaihtelee 4 tuhannesta 150 tuhanteen elementtiin. SMIC:n 40 nanometrin prosessissa valmistetuilla piireille haetaan käyttöä yleiskäyttöisestä räätälöidystä logiikasta esimerkiksi mobiili- ja IoT-tuotteissa, kulutuselektroniikassa ja lääketieteen ja teollisuuden laitteissa.

Pienin Trion-piiri sisältää 76,8 kilobittiä RAM-muistia ja maksimissaan64 GPIO-liitäntää 3x3 millin FBGA-kotelossa. Tarjolla on myös pienempi WLCSP-versio, joka liitetään suoraan piirikortille.

Suurimmalla T150-piirillä RAM-muistia on 7,68 megabittiä, 160 GPIO-liitäntää, sekä valikoima nopeita väyliä. Piirin fyysiset mitat ovat suurimmillaan 16 x 16 milliä (676-nastainen FBGA).

Efinixin piirien innovaatio liittyy XLR-soluun (eXchangeable Logic and Routing), joka voi toimia tavallisena 4 LUT-hakutaulukon logiikkasoluna tai kytkimenä. Tämä johtaa perinteisiin FPGA-rakenteisiin verrattuna neljä kertaa parempaan piialan käyttöön.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
 
 

ny template