JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taitaa olla yli 20 vuotta aikaa siitä, kun FPGA-markkinoille tuli uusi yrittäjä. Nyt tällaisen tempun on tehnyt piilaaksolainen Efinix, joka on kehittänyt tekniikkansa vuodesta 2012 lähtien. Yhtiö sanoo Trion-piriensä tuovan neljä kertaa nykyisiä FPGA-piirejä paremman tehokkuuden.

Tarkalleen ottaen Efinix puhuu suorituskyvyn, tehonkulutuksen ja piialan suhteesta, joka Trion-piireissä on nejä kertaa parempi kuin nykyisissä SRAM-pohjaisissa ohjelmoitavissa FPGA-piireissä.

Trion-perheeseen on nyt julkistettu kahdeksan sirua, joissa ohjelmoitavan logiikan määrä vaihtelee 4 tuhannesta 150 tuhanteen elementtiin. SMIC:n 40 nanometrin prosessissa valmistetuilla piireille haetaan käyttöä yleiskäyttöisestä räätälöidystä logiikasta esimerkiksi mobiili- ja IoT-tuotteissa, kulutuselektroniikassa ja lääketieteen ja teollisuuden laitteissa.

Pienin Trion-piiri sisältää 76,8 kilobittiä RAM-muistia ja maksimissaan64 GPIO-liitäntää 3x3 millin FBGA-kotelossa. Tarjolla on myös pienempi WLCSP-versio, joka liitetään suoraan piirikortille.

Suurimmalla T150-piirillä RAM-muistia on 7,68 megabittiä, 160 GPIO-liitäntää, sekä valikoima nopeita väyliä. Piirin fyysiset mitat ovat suurimmillaan 16 x 16 milliä (676-nastainen FBGA).

Efinixin piirien innovaatio liittyy XLR-soluun (eXchangeable Logic and Routing), joka voi toimia tavallisena 4 LUT-hakutaulukon logiikkasoluna tai kytkimenä. Tämä johtaa perinteisiin FPGA-rakenteisiin verrattuna neljä kertaa parempaan piialan käyttöön.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template