JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taitaa olla yli 20 vuotta aikaa siitä, kun FPGA-markkinoille tuli uusi yrittäjä. Nyt tällaisen tempun on tehnyt piilaaksolainen Efinix, joka on kehittänyt tekniikkansa vuodesta 2012 lähtien. Yhtiö sanoo Trion-piriensä tuovan neljä kertaa nykyisiä FPGA-piirejä paremman tehokkuuden.

Tarkalleen ottaen Efinix puhuu suorituskyvyn, tehonkulutuksen ja piialan suhteesta, joka Trion-piireissä on nejä kertaa parempi kuin nykyisissä SRAM-pohjaisissa ohjelmoitavissa FPGA-piireissä.

Trion-perheeseen on nyt julkistettu kahdeksan sirua, joissa ohjelmoitavan logiikan määrä vaihtelee 4 tuhannesta 150 tuhanteen elementtiin. SMIC:n 40 nanometrin prosessissa valmistetuilla piireille haetaan käyttöä yleiskäyttöisestä räätälöidystä logiikasta esimerkiksi mobiili- ja IoT-tuotteissa, kulutuselektroniikassa ja lääketieteen ja teollisuuden laitteissa.

Pienin Trion-piiri sisältää 76,8 kilobittiä RAM-muistia ja maksimissaan64 GPIO-liitäntää 3x3 millin FBGA-kotelossa. Tarjolla on myös pienempi WLCSP-versio, joka liitetään suoraan piirikortille.

Suurimmalla T150-piirillä RAM-muistia on 7,68 megabittiä, 160 GPIO-liitäntää, sekä valikoima nopeita väyliä. Piirin fyysiset mitat ovat suurimmillaan 16 x 16 milliä (676-nastainen FBGA).

Efinixin piirien innovaatio liittyy XLR-soluun (eXchangeable Logic and Routing), joka voi toimia tavallisena 4 LUT-hakutaulukon logiikkasoluna tai kytkimenä. Tämä johtaa perinteisiin FPGA-rakenteisiin verrattuna neljä kertaa parempaan piialan käyttöön.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template