JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Foxconn, Nikon, Scenera, Sony Semiconductor Solutions ja Wistron ovat perustaneet uuden yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on saada digikamerat keskustelemaan keskenään. Yhteenliittymän nimeksi saatiin NICE eli The Network of Intelligent Camera Ecosystem.

NICE-yhteensopivat kamerat voivat tallentaa kuvia ja videota, oka sisältää aiempaa enemmän dataa. Tällaiseen kuuluvat RGB- ja infrapunaruudut, sekä audio- ja metadata. Tätä informaatiota voidaan hyödyntää liikkeen, kasvojen ja objektien tunnistamiseen, sekä muihin tekoälyyn pohjautuviin sovelluksiin.

NICE-kameroissa esimerkiksi videoista suodatetaan avaininformaatio, jonka perusteella leikkeitä voi jakaa. Käyttäjille on tarkoitus kehittää yksinkertainen mobiililiitäntä sovelluksineen.

Lisäksi luodaan salattu yhteys kameroihin, ja kaikki kamerasta lähetettävät kuvat ja data on salattu. Kolmansille osapuolille ja pilvipalveluille tulee käyttöön rajapinta, jonka kautta kamerat voivat liittyä sovelluksiin ja tallennuspalveluihin.

NICE-kameroilla tavoitellaan ensisijaisesti valvonta- ja IP-kameroiden aluetta. Lisäksi nopeasti lisääntyvä tavoite ovat IoT-laitteiden kamerat.

NICE-määritysten luvataan valmistuvan tänä vuonna. Kaikki alan pelureita kutsutaan liittymään mukaan allianssin työhön.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template