JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Foxconn, Nikon, Scenera, Sony Semiconductor Solutions ja Wistron ovat perustaneet uuden yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on saada digikamerat keskustelemaan keskenään. Yhteenliittymän nimeksi saatiin NICE eli The Network of Intelligent Camera Ecosystem.

NICE-yhteensopivat kamerat voivat tallentaa kuvia ja videota, oka sisältää aiempaa enemmän dataa. Tällaiseen kuuluvat RGB- ja infrapunaruudut, sekä audio- ja metadata. Tätä informaatiota voidaan hyödyntää liikkeen, kasvojen ja objektien tunnistamiseen, sekä muihin tekoälyyn pohjautuviin sovelluksiin.

NICE-kameroissa esimerkiksi videoista suodatetaan avaininformaatio, jonka perusteella leikkeitä voi jakaa. Käyttäjille on tarkoitus kehittää yksinkertainen mobiililiitäntä sovelluksineen.

Lisäksi luodaan salattu yhteys kameroihin, ja kaikki kamerasta lähetettävät kuvat ja data on salattu. Kolmansille osapuolille ja pilvipalveluille tulee käyttöön rajapinta, jonka kautta kamerat voivat liittyä sovelluksiin ja tallennuspalveluihin.

NICE-kameroilla tavoitellaan ensisijaisesti valvonta- ja IP-kameroiden aluetta. Lisäksi nopeasti lisääntyvä tavoite ovat IoT-laitteiden kamerat.

NICE-määritysten luvataan valmistuvan tänä vuonna. Kaikki alan pelureita kutsutaan liittymään mukaan allianssin työhön.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template