JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viime vuosi oli kuluttajien kannalta huono, sillä DRAM- ja NAND-muistien hintojen nousu piti sekä tietokoneiden että älypuhelimien hintoja ylhäällä. Nyt kuuluu parempia uutisia. NAND-flashien hinnat pysyivät viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kurissa.

DramExchangen mukaan tämä selittyy sillä, että viime vuoden loppupuolella kysyntä ja tarjonta pääsivät vihdoin tasapainoon. Valmistajat saivat linjansa kuntoon ja nyt piireistä on jopa pientä ylitarjontaa. Laitevalmistajien ja kuluttajien kannalta tämä tarkoittaa jollakin aikavälillä hintojen laskua.

Tutkimuslaitoksen mukaan valmistajat pystyvät silti valmistamaan piirejä kannattavasti. Erityisesti tämä koskee 3D-tyyppisten, 64 tai 72 metallointikerrokseen perustuvia NAND-piirejä. Tämä tietenkin suosii suuria valmistajia.

Listan kärjessä on totuttuun tapaan Samsung, joka myi NAND-piirejä loka-joulukuussa lähes 6,2 miljardilla dollarilla. Sen markkinaosuus oli 38 prosenttia eli prosenttiyksikön suurempi kuin edellisneljänneksellä.

Toshiba myi NAND-siruja 2,8 miljardilla dollarilla (18 prosenttia) ja Sandiskin ostanut kiintolevyvalmistaja Western Digital 2,6 miljardilla dollarilla (16,6 prosenttia). Amerikkalainen Micron ylsi 12,1 prosentin markkinaosuuteen.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template