JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google joutui taannoin selittelemään omaa henkilöstöpolitiikkaansa, jonka jotkut katsovan syrjivän valkoisia miehiä. Nyt samassa konsernissa työskennellyt entinen Youtuben työntekijä on haastanut googlen oikeuteen syrjinnästä.

Kyse on herrasta nimeltä Arne Wilberg. Hän on 4-kymppinen valkoinen mies, joka työskenteli Google 7 vuoden ajan ja tästä ajasta 4 vuotta Youtuben rekrytoijana. Hänen tehtävään oli löytää työntekijöitä suunnittelu- ja teknologiatehtäviin.

Wilbergin mukaan Google on viime vuosina laatinut kirjalliset ohjeet, joiden mukaan rekrytoinnissa pitää suosia meksikolaisia, mustia ja naisia valkoisten ja aasialaisten miesten kustannuksella. Nämä suositukset tulivat ilmi monenlaisia dokumentteina Googlen sisällä.

Esimerkiksi viime vuoden kolmannella neljänneksellä Google ilmoitti, että rekrytoinnissa piti etsiä ja suosia ”moninaisuutta”. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea latinojen, mustien ja naisten palkkaamista. Tälle rekrytoinnilla asetettiin tiukat määrätavoitteet, joihin rekrytointiosasto ei kuitenkaan yltänyt. Tavoitteena oli esimerkiksi palkata neljänneksen aikana 21 mustaihoista, mutta rekrytointiosasto löysi ja palkkasi vain yhden.

Googlen rekrytointiosasto ei myöskään saanut palkata tasojen 3-4 suunnittelijoita, mikäli nämä eivät täyttäneet ”moninaisuuden” määritelmää, ts. mikäli he eivät olleet latinoja, mustia tai naisia.

Wilbergille viimeinen niitti oli Googlen hr-johtajien ilmoitus siitä, että 3-tason (jossa työkokemusta on alle 5 vuotta) suunnittelijapaikkoihin ei enää saanut haastatella valkoisia tai aasialaisia miehiä.

Wilbergin nostaman syyteen mukaan Googlen rikkoo Kaliforvian työelämälakeja vastaan. Niiden mukaan työntekijöitä ja -hakijoita ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan rodun tai sukupuolen perusteella. Wilberg vastusti työnantajansa politiikkaa ja tämän takia Google irtisanoi hänet marraskuussa 2017.

Arne Wilbergin laatima syytekirjelmä löytyy täältä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template