JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erityisesti PIC-ohjaimista tunnettu Microchip ilmoittaa ostavansa Microsemin 8,35 miljardin dollarin kaupassa. Kaupan myötä mikro-ohjainyritys Microchip kasvaa tuotetarjonnaltaan selvästi laajemmaksi erityisesti datakeskuksiin ja muihin tietoliikennesovelluksiin.

Microsemi on viime vuosina kasvanut selvästi yritysostojen kautta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana se on ostanut peräti 15 yritystä. Mukaan kuuluvat esimerkiksi PMC-Sierra, Vitesse Semiconductor ja FPGA-valmistaja Lattice Semiconductor.

Microchip itse teki pari vuotta sitten merkittävän oston ohjainpuolella, kun se osti perinteisen Atmelin. Microchip on jatkanut Atmelin AVR-piirien kehitystä myös 8-bittisellä puolella, vaikka Atmel oli jo siirtymässä pois niistä.

Kauppa kasvattaa Microchipin reilun 10 tuhannen työntekijän määrää reilulla 4000:lla. Todennäkäistä on, että väkeä tullaan vähentämään jonkin verran. Microchipillä on esimerkiksi Atmel-kaupan jäljltä edelleen iso markkinointiorganisaatio.

Lähestyvästä kaupasta liikkui paljon huhuja ja kommentteja tällä viikolla Nürnbergin Embedded World -messuilla, mutta asianosaisilta kommentteja ei herunut.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template