JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erityisesti PIC-ohjaimista tunnettu Microchip ilmoittaa ostavansa Microsemin 8,35 miljardin dollarin kaupassa. Kaupan myötä mikro-ohjainyritys Microchip kasvaa tuotetarjonnaltaan selvästi laajemmaksi erityisesti datakeskuksiin ja muihin tietoliikennesovelluksiin.

Microsemi on viime vuosina kasvanut selvästi yritysostojen kautta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana se on ostanut peräti 15 yritystä. Mukaan kuuluvat esimerkiksi PMC-Sierra, Vitesse Semiconductor ja FPGA-valmistaja Lattice Semiconductor.

Microchip itse teki pari vuotta sitten merkittävän oston ohjainpuolella, kun se osti perinteisen Atmelin. Microchip on jatkanut Atmelin AVR-piirien kehitystä myös 8-bittisellä puolella, vaikka Atmel oli jo siirtymässä pois niistä.

Kauppa kasvattaa Microchipin reilun 10 tuhannen työntekijän määrää reilulla 4000:lla. Todennäkäistä on, että väkeä tullaan vähentämään jonkin verran. Microchipillä on esimerkiksi Atmel-kaupan jäljltä edelleen iso markkinointiorganisaatio.

Lähestyvästä kaupasta liikkui paljon huhuja ja kommentteja tällä viikolla Nürnbergin Embedded World -messuilla, mutta asianosaisilta kommentteja ei herunut.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template