JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalainen Jolla on esitellyt uuden version Sailfish-käyttöjärjestelmästään. Barcelonan Mobile World Congressissa esitelty Sailfish 3 laajentaa alustan mahdollisuuksia sekä tabletteihin että edullisiin peruspuhelimiin. Virallinen laitetuki kattaa jo pitkälle toistakymmentä laitetta.

Sailfish 3 on iso päivitys alustaan. Siihen on tuotu esimerkiksi uusia rajapintoja (paikannus, kamera, webmoottori skeä VPN ja salaus), tuki sormenjälkiantureille ja muutenkin kattavampi tietoturva, VoLTe-puhelut ja tuki vähävirtaiselle Bluetooth LE:lle. Samoin on paranneltu moniajoa ja tuotu täysi tuki tablettien vaakanäytöille.

Uusina Sailfish-laitteina Barcelonassa esiteltiin Sonyn Experia XA2. Lisäksi ladattava Sailfish X tukee nyt Gemini PDA -laitetta.

Merkittävä laajennus on myös tuki edullisemmille puhelimille. Jollan mukaan Sailfishiä voidaan jatkossa ajaa myös vaatimattomalla raudalla ja silti käyttää tiettyjä Android-sovelluksia.

Jollan mukaan Sailfish 3 tulee tarjolle vaiheittain eri laitteisiin vuoden kolmannella neljänneksellä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template