JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Netgear on tuonut Nighthawk M1 -laajakaistareitittimen myyntiin Pohjoismaissa. Kyseessä on viime vuoden lopulla markkinoille tuotu 4G-reititin, joka ensimmäisenä tukee gigabitin LTE-nopeuksia. Nyt se on julkaistu nyt ilman SIM-lukitusta, minkä ansiosta laite tukee valtaosaa maailman teleoperaattoreista ja näiden dataliittymiä.

Netgear esittelee reititintä parhaillaan käynnissä olevilla Barcelonan Mobile World Congress -messuilla. Mikäli operaattorilla on riittävästi taajuuksia, reititn osaa ottaa vastaan jopa neljää kantoaaltoa samanaikaisesti 4x4 MIMO-tekniikalla. Näin päästään LTE-luokan 16 maksimiin yhden gigabitin datanopeuteen. Verkkoon päin reititin tukee 150 megabitin yhteyttä.

Reitittimen laajakaista voidaan jakaa jopa 20 eri laitteen kesken. Wifi-standardi on 802.11ac ja reititin toimii tietysti sekä 2,4 että 5 gigahertsin alueella. Jos käytössä on rajoittamaton nettiyhteys, voi käyttäjä vaihtaa LTE-verkosta ulkoiseen wifi-verkkoon tai liittää reititin ethernet-verkkoon. Asetusten muuttaminen onnistuu reitittimen omalla sovelluksella, jolla voidaan muokata laitteen asetuksia, tarkkailla verkkoliikennettä ja esimerkiksi toistaa mediatiedostoja.

Suomessa Nighthawk M1 -reititintä myydään 349 euron hintaan, joten se asettuu laajakaistareitittimien hintahaitarin yläpäähän.

 

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template