JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun Nokia-brändi palasi älypuhelimiin vain reilu vuosi sitten, moni ajatteli että se on liian vähän liian myöhään. Kilpailijat ovat kehittäneet Android-puhelimia vuosia samaan aikaan, kun Nokia-brändiä pilattiin Windows-maailmassa. Nyt HMD Global osoittaa, että Nokia on ottamassa muiden etumatkaa kiinni.

HMD Global esitteli Barcelonan Mobile World Congressissa peräti viisi uutta puhelinmallia. Uutuuksista mielenkiintoisin on Nokia 8 Sirocco, joka on ensimmäinen uuden Nokian kaarevalla 2K-näytöllä varustettu puhelin. Kaksikennoinen kamera, langaton lataus ja tuore Android irtoavat 749 eurolla eli kyse on tähän asti kalleimmasta uudesta Nokiasta.

Joissakin analyyseissä Nokia 8 Siroccoa on moitittu liian kalliiksi. Piirisarja on jo vähän vanhahtava Snapdragon 835. Joidenkin mielestä parempi valinta uutuuksista olisi Nokia 7 Plus, jossa on sama tuplakamera, kuusituumainen näyttö, mutta selvästi kevyempi hintalappu: 399 euroa.

Muut uutuudet ovat 279 euron Nokia 6, ensimmäinen Android Go -käyttöjärjestelmällä varustettu alle satasen Nokia 1 sekä HMD:n retrolinjaa jatkava Nokia 8110, joka on 4G-yhteydellä varustettu uusintaversio vanhasta ”banaanista”.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template