JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelimien valmistajat lanseeraavat tällä hetkellä erityisesti tekoälyyn perustuvia uusia toimintoja. tämä näkyy myös Barcelonan Mobile World COngress -messuilla. LG on esitellyt ensimmäiset puhelimensa, jossa hyödynnetään tekoälyä.

Tekoälybuumin aloittivat jo viime vuonna Huawein ja Applen uudet lippulaivamallit. LG:n avaus alueelle on V30-alustaan perustuva V30S-malli. Siinä Vision AI tuottaa älykkäämmän ja entistä helppokäyttöisemmän kameran, kun taas Voice AI parantaa äänikomentojen kattavuutta.

Laite kuuluu osaksi LG:n uutta tekoälyä hyödyntävää ThinQ-brändiä. ThinQ:n tarkoitus on tuoda tekoälyä esiin helposti lähestyttävänä teknologiana.

Vision AI sisältää kolme uutta älykästä kameraominaisuutta: AI CAM, QLens ja Bright Mode, jotka automatisoivat ja parantavat älypuhelimen valokuvausominaisuuksia niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin kuvaajien käytössä.

AI CAM analysoi kohteita kuva-alueella ja suosittelee käytettäväksi optimaalista kuvaustilaa kahdeksasta vaihtoehdosta. QLens hyödyntää tekoälyn kuvantunnistuskykyä ja pystyy skannaamaan QR-koodeja tehden muun muassa verkko-ostoksista helpompaa. Bright Mode -ominaisuus parantaa puolestaan hämärässä valokuvaamista huomattavasti.

Voice AI -ominaisuuden ansiosta on puolestaan mahdollista käyttää sovelluksia ja muuttaa asetuksia pelkillä äänikomennoilla. Google Assistantin kanssa yhdessä toimivat, vain LG:n laitteista löytyvät Voice AI -komennot mahdollistavat suosituimmat toiminnot ilman, että käyttäjän tarvitsee selata läpi vaihtoehtoja valikosta.

LG ei kerro, miten sen puhelimen tekoäly on toteutettu laitetasolla. Erillisestä neuroverkkoprosessorista se ei puhu. RAM-muistia laite tarvitsee 6 gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Lisätilaa saa jopa kaksi teratavua microSD-kortilla. Laite perustuu tavanomaiseen Qualcomm Snapdragon 835 -piirisarjaan.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template