JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung kertoo aloittaneensa kapasiteetiltaan maailman suurin SSD-levyn volyymituotannon. Yrityskäyttöön tarkoitetulle levylle sopii dataa 30,72 teratavua eli kaksi kertaa niin paljon kuin edellisellä ennätyslevyllä, joka esiteltiin maaliskuussa 2016.

30,72 teratavua on massiivinen tallennustila. Siihen sopii esimrkiksi 5700 kappaletta täysimittaisia 5 gigatavun teräväpiirtoelokuvia. Silti levy on standardia 2,5-tuumaista kokoa.

Jättikapasiteetti on saatu aikaan yhdistämällä samaan pakettiin 32 kappaletta Samsungin uusia teratavun NAND-piirejä. Ne puolestaan koostuvat 16 päällekkäin pinotusta 512 gigabitin VNAND-sirusta.

Samsung on lisäksi vaihtanut SATA-väylän kaksi kertaa yhtä nopeaan SAS-väylään, jolla data siirtyy 12 gigabittiä sekunnissa. Näin lukunopeus on saatu nostettua 400 000 IOPS-operaatioon. Sarjamuotoisesti dataa voidaan lukea 2100 megatavun sekuntinopeudella ja kirjoittaa 1700 megatavua sekunnissa. SATA-väyläiseen levyihin verrattuna nopeus kasvaa 3-4-kertaiseksi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template