JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Espoon Dipolissa järjestetään korkeatasoinen kansainvälinen 3D-tulostusalan tapahtuma Nordic 3D Expo 18.-19.4.2018. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa ja ensimmäistä kertaa Dipolissa erinomaisten julkistenkin yhteyksien päässä.

Näyttelyn lisäksi Nordic 3D Expon yhteydessä järjestetään Suomen 3D-tulostusalan yhdistyksen eli FIRPAn 20-vuotiskonferenssissa. Ensimmäinen konferenssipäivä keskittyy 3D-tulostuksen lääketieteellisiin sovelluksiin ja toinen konferenssipäivä alan teollisiin sovelluksiin. Konferenssin puhujia Suomen lisäksi tulee mm. Englannista, Espanjasta, Hong Kongista, Intiasta, Ruotsista, Venäjältä ja USA:sta.

Ensimmäisen päivän puheenjohtajina ovat professori Antti Mäkitie Helsingin yliopistosta ja videoyhteyden välityksellä professori Ian Gibson Deakin Universitystä Australiasta. Konferenssin toisena päivänä keynotepuheen pitää Terry Wohlers Wohlers Associatesista. Ohjelmassa on myös esitelmät HP:n kehittämästä 3D-tulostustekniikasta sekä Siemensin tuotantosovelluksista.

3D Expon kävijäkohderyhmiä ovat 3D-tulostusta ja 3D-teknologioita käyttävät yritysten edustajat, tutkijat, opiskelijat ja alan harrastajat. Suomen lisäksi näytteilleasettajia on tulossa ainakin Latviasta, Venäjältä ja Intiasta.

Messujen yhteydessä kuullaan myös Tukesin infopaketti aiheesta ”Lainsäädäntö ja vastuualueet 3D-tulostuksessa”.

Tapahtuman molemmat messupäivät ovat kävijöille maksuttomia, mutta FIRPAn konferenssi on osallistujille maksullinen tapahtuma. Molemmat tapahtumat ovat osa Aalto-yliopiston 3D Printing Days–tapahtumaa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: www.firpa.fi/conference2018 | www.3dexpo.fi

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template