JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Espoon Dipolissa järjestetään korkeatasoinen kansainvälinen 3D-tulostusalan tapahtuma Nordic 3D Expo 18.-19.4.2018. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa ja ensimmäistä kertaa Dipolissa erinomaisten julkistenkin yhteyksien päässä.

Näyttelyn lisäksi Nordic 3D Expon yhteydessä järjestetään Suomen 3D-tulostusalan yhdistyksen eli FIRPAn 20-vuotiskonferenssissa. Ensimmäinen konferenssipäivä keskittyy 3D-tulostuksen lääketieteellisiin sovelluksiin ja toinen konferenssipäivä alan teollisiin sovelluksiin. Konferenssin puhujia Suomen lisäksi tulee mm. Englannista, Espanjasta, Hong Kongista, Intiasta, Ruotsista, Venäjältä ja USA:sta.

Ensimmäisen päivän puheenjohtajina ovat professori Antti Mäkitie Helsingin yliopistosta ja videoyhteyden välityksellä professori Ian Gibson Deakin Universitystä Australiasta. Konferenssin toisena päivänä keynotepuheen pitää Terry Wohlers Wohlers Associatesista. Ohjelmassa on myös esitelmät HP:n kehittämästä 3D-tulostustekniikasta sekä Siemensin tuotantosovelluksista.

3D Expon kävijäkohderyhmiä ovat 3D-tulostusta ja 3D-teknologioita käyttävät yritysten edustajat, tutkijat, opiskelijat ja alan harrastajat. Suomen lisäksi näytteilleasettajia on tulossa ainakin Latviasta, Venäjältä ja Intiasta.

Messujen yhteydessä kuullaan myös Tukesin infopaketti aiheesta ”Lainsäädäntö ja vastuualueet 3D-tulostuksessa”.

Tapahtuman molemmat messupäivät ovat kävijöille maksuttomia, mutta FIRPAn konferenssi on osallistujille maksullinen tapahtuma. Molemmat tapahtumat ovat osa Aalto-yliopiston 3D Printing Days–tapahtumaa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: www.firpa.fi/conference2018 | www.3dexpo.fi

 

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template