JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen Tactotek ilmoittaa uudesta 23 miljoonan dollarin rahoituskierroksesta. Kierroksella mukaan tuli uusia rahoittajia, kuten Ascend Capital, Nanogate ja Plastic Omnium. Myös moni aiempi sijoittaja lisäsi panostuksiaan.

Toimitusjohtaja Jussi Harvelan mukaan lisäpääoma käytetään kasvun kiihdyttämiseen, toimintojen ja tuotantokapasiteetin kasvattamiseen Oulussa sekä suunnittelutiimien sijoittamiseen keskeisten asiakkaiden tiloihin Keski-Euroopassa ja muualla.

Viime vuosi oli Tactotekille kovan kasvun aikaa. Yhtiö solmi useita lisenssisopimuksia erityisesti autoteollisuuteen ja tuotantoa kasvatettiin. Väkeä yritykselle on jo satakunta Oulussa.

TactoTekin IMSE-tekniikassa muovipaneelin sisään ruiskuvaletaan elektroniikkakomponentteja. Esimerkiksi marraskuussa yhtiö ilmoitti sopimuksesta saksalaisen Quinin kanssa. IMSE-tekniikalla Quinin valmistamien luksusautojen puupaneeleihin ryhdytään painamaan elektroniikkaa.

Quin-sopimus kuvaa hyvin Tactotekin liiketoimintaa. Ensimmäiset paneelit valmistetaan Oulussa, mutta varsinainen massatuotanto tehdään Quinin tuotantolaitoksissa, joihin IMSE-tekniikka on lisensoitu.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template