JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen Tactotek ilmoittaa uudesta 23 miljoonan dollarin rahoituskierroksesta. Kierroksella mukaan tuli uusia rahoittajia, kuten Ascend Capital, Nanogate ja Plastic Omnium. Myös moni aiempi sijoittaja lisäsi panostuksiaan.

Toimitusjohtaja Jussi Harvelan mukaan lisäpääoma käytetään kasvun kiihdyttämiseen, toimintojen ja tuotantokapasiteetin kasvattamiseen Oulussa sekä suunnittelutiimien sijoittamiseen keskeisten asiakkaiden tiloihin Keski-Euroopassa ja muualla.

Viime vuosi oli Tactotekille kovan kasvun aikaa. Yhtiö solmi useita lisenssisopimuksia erityisesti autoteollisuuteen ja tuotantoa kasvatettiin. Väkeä yritykselle on jo satakunta Oulussa.

TactoTekin IMSE-tekniikassa muovipaneelin sisään ruiskuvaletaan elektroniikkakomponentteja. Esimerkiksi marraskuussa yhtiö ilmoitti sopimuksesta saksalaisen Quinin kanssa. IMSE-tekniikalla Quinin valmistamien luksusautojen puupaneeleihin ryhdytään painamaan elektroniikkaa.

Quin-sopimus kuvaa hyvin Tactotekin liiketoimintaa. Ensimmäiset paneelit valmistetaan Oulussa, mutta varsinainen massatuotanto tehdään Quinin tuotantolaitoksissa, joihin IMSE-tekniikka on lisensoitu.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template