JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applelle kävi tällä viikolla harvinainen tapaus, kun yrityksen keskeistä koodia vuodettiin Github-palveluun. Kyse oli vieläpä ns. iBoot-koodista, joka ajetaan aina ennen iOS:n käynnistymistä. Vuotajasta ei ole tietoa.

Apple on myöntänyt, että kyse on oikeasta koodista. Se on kuitenkin peräisin kolme vuotta vanhasta iOS-järjestelmästä. Applen pyynnön jälkeen koodi on jo poistettu Githubista.

Applen omien tilastojen mukaan yli 90 prosenttia iOS.käyttäjistä on jo päivittänyt alustan 10-kantaan. Kun vuodettu – normaalisti salattuna levykuvana oleva – iOS 9.3 -koodi on jo vanhaa, suoranaista tietoturvaongelmaa siitä ei liene.

Aivan triviaali vuoto ei Applen kannalta ole. Ei käyttöjärjestelmän koodi koskaan täysin vaihdu ja toisaalta vuodetun koodin käsiinsä nähnyt saattaa pystyä päättelemään siitä yhtä ja toista. Eri asia, voidaanko koodin perusteella kehittää esimerkiksi haittoja.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template