JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applelle kävi tällä viikolla harvinainen tapaus, kun yrityksen keskeistä koodia vuodettiin Github-palveluun. Kyse oli vieläpä ns. iBoot-koodista, joka ajetaan aina ennen iOS:n käynnistymistä. Vuotajasta ei ole tietoa.

Apple on myöntänyt, että kyse on oikeasta koodista. Se on kuitenkin peräisin kolme vuotta vanhasta iOS-järjestelmästä. Applen pyynnön jälkeen koodi on jo poistettu Githubista.

Applen omien tilastojen mukaan yli 90 prosenttia iOS.käyttäjistä on jo päivittänyt alustan 10-kantaan. Kun vuodettu – normaalisti salattuna levykuvana oleva – iOS 9.3 -koodi on jo vanhaa, suoranaista tietoturvaongelmaa siitä ei liene.

Aivan triviaali vuoto ei Applen kannalta ole. Ei käyttöjärjestelmän koodi koskaan täysin vaihdu ja toisaalta vuodetun koodin käsiinsä nähnyt saattaa pystyä päättelemään siitä yhtä ja toista. Eri asia, voidaanko koodin perusteella kehittää esimerkiksi haittoja.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template