JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Panasonic on esitellyt Toughbook CF-20mk2 -laitteen, joka on lujitetun tabletin ja sylimikron yhdistelmä. Tablettiosa voidaan kääntää näppäimistön päälle tai irrottaa näppäimistöstä kokonaan. Sylimikrona laite toimii 17 tuntia yhdellä latauksella ja tablettina 8,5 tuntia. Akun voi vaihtaa työtä keskeyttämättä, joten laitteella voi käytännössä työskennellä jatkuvasti ilman latausta.

Laite on tarkoitettu kestämään kovaakin käyttöä. Se laite kestää pudotuksen 120 senttimetrin korkeudelta ja on suojattu pölyltä ja nesteiltä IP65-luokituksen mukaisesti. Lujasta rakenteesta huolimatta CF-20 painaa vain 1,89 kiloa tietokonetilassa. Tablettiosa painaa 950 grammaa.

Toughbook CF-20:ssä on uusi, Windows Hello -kirjautumistekniikalla varustettu etukamera, jossa on IR-tunnistimet ja LED-valo. Käyttäjä voi kirjautua laitteeseen ja sovelluksiin 3D-kuvan avulla. Turvaominaisuuksiin kuuluu myös lisävarusteena saatava irrotettava SSD-levy. TPM 2.0 -salausmoduulilla kiintolevy voidaan luotettavasti salata. 

Etukameran tarkkuus on 2 megapikseliä ja takakameran 8 megapikseliä. Laitteessa on stereomikrofoni. Näyttö on 10,1 tuumainen kapasitiivinen kosketusnäyttö, jota voi käyttää myös hansikkaat kädessä. IPS-näytön tarkkuus on 1920 x 1200 pistettä.

Lisävarusteina ovat saatavissa mm. LTE-modeemi, u-Bloxin GPS -paikannusmoduuli, optinen magneettinauhan lukija sekä suuri valikoima työpöytä- ja ajoneuvotelakoita ja porttitoistimia.

Toughbook CF-20:n moottorina toimii Intel Core i5-7Y57 vPro -suoritin (1,2-3,3 GHz). SSD-levyn kapasiteetti on 256 gigatavua. Laite tulee myyntiin kesällä noin 3000 euron hintaan.

 

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template