JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilialan analyytikko John Strand pitää Qualcommin toimintaa paitsi ahneena, myös typeränä. – Jos hallitset matkapuhelimen prosessorimarkkinoita 90 prosentin markkinaosuudella, sinun ei pitäisi maksaa asiakkaillesi siitä, että ne eivät tekisi bisnestä kilpailijoittesi kanssa.

Strand muistuttaa, että millä tahansa alalla voi tehdä paljon rahaa ja käytännössä luoda monopolin, jos kehittää muiden tarvitsemia tekniikoita sekä patentoi ja lisensoi niitä. EU:n alueella yrityksen pitää kuitenkin toimia yhteisön sääntöjen mukaan. Qualcomm ei ole näin tehnyt.

Qualcomm ei ollut tyytyväinen erittäin tuottoisaan liiketoimintansa, vaan siitä tuli ahne. Sen sijaan, että olisi kilpaillut omistamiensa patenttien laadulla, toiminnallisuudella ja hinnalla se yritti ostaa jakelun monopolin. Tämä on laitonta, kuten EU:n ylin kilpailuviranomainen Margrethe Vestager on usein todennut.

Qualcomm olisi voinut investoida enemmän tutkimukseen, mutta sen sijaan se suuntasi energiansa kilpailun rajoittamiseen markkinoilla, joilla sillä oli tyäsin ainutlaatuinen asema. Strandin mukaan tämä oli erittäin huono päätös.

Martgrethe Vestagerin päätöksen mukaan Qualcomm maksoi vuosian 2011-2016 Applelle siitä, että tämä käyttäisi vain sen prosessoreja iPhone- ja iPad-laitteissaan. Vestagerin päätöksen mukaan tästä aiheutui 997 miljoonan euron sakot (1,2 miljardia dollaria).

Qualcomm on valittanut EU:n päätöksestä. Samaan aikaa Yhdysvaltain kauppakomissio FCC tutkii sitä epäreiluja lisenssiehtojen käytöstä matkapuhelintekniikassaan.

Ahneus ei koskaan johda mihinkään hyvää, John Strand päättää.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
5hreplyretweetfavorite
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template