JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kotiteatteri ei ole mitään, mikäli kuvaa ei tuota humiseva ja huoneen sisäilmaa tehokkaasti lämmittävä projektori. No, ainakaan kuvan tarkkuudesta ei enää tarvitse tinkiä. Ensimmäisen 4K-projektorin esitteli Sony jo vuonna 2012, mutta tähän asti ne ovat monen mielestä olleet liian kalliita. Ehkä nyt aika on kypsä.

LG esitteli oman 4K-projektorinsa CES-messuilla tammikuussa ja nyt Epson esittelee ISE 2018 -messujen avajaispäivänä ensimmäisen oman projektorinsa, jossa on natiivi 4K-alkuperäistarkkuus. EB-L12000Q -projektori on tehokas 12000 lumenin 3LCD-laserprojektori, joka on suunniteltu ennen kaikkea laadukkaisiin vuokrajärjestelmiin tai kiinteisiin asennuksiin.

Uusi projektori tulee markkinoille samaan aikaan rinnakkaismalli EB-L20000U:n kanssa, joka on Epsonin ensimmäinen laite suosittuun 20000 lumenin kompaktien WUXGA-projektorien tuoteryhmään. Molemmat mallit on koteloitu niin, että ne sopivat standardien mukaisiin teräsputkikehikoihin.

Entäpä se hinta? Tähän asti 4K-projektorien hintahaarukka on ollut 1500 eurosta ylöspäin, ylärajan hilautuessa välillä erittäin ylös. Laadukkaista on joutunut maksamaan useamman tonnin. Epson ei uutuutensa hintaa vielä kerro, mutta myyntibuumi alkaa, kun alitetaan noin tuhannen euron kipuraja.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template