JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

On olemassa karkeasti ajatellen kolmenlaisia prosessoreita. Perinteinen PC-prosessori on kaikille tuttu miljardien transistorien jättipiiri ja skaalan toisessa päässä ovat usein pienet, virtapihit ohjainpiirit. Alan kasvu tulee kuitenkin tällä hetkellä mobiiliprosessoreista.

Viime vuonna kaikkia mikroprosessoreja myytiin IC Insightsin mukaan 71,5 miljardilla dollarilla. Summasta 53 prosenttia oli perinteisiä PC-prosessoreja. Niiden myynti ei viime vuosina ole juuri kasvanut ja esimerkiksi vuonna 2012 PC-suorittimien osuus oli 64 prosenttia mikroprosessorien myynnistä.

Viiden vuoden aikana sulautettujen suorittimien myynti on kaksinkertaistunut 5,8 miljardista dollarista 10,4 miljardiin dollariin. Isointa kasvu on kuitenkin kännykkäprosessoreissa, joita myytiin viime vuonna 23,0 miljardilla dollarilla.

IC Insights ennustaa, että mikroprosessoreja myydään ensi vuonna 74,5 miljardilla dollarilla. X86-suorittimien osuus kakusta on ennusteen mukaan 51 prosenttia. Kännykkäsuorittimien osuus on 28 prosenttia ja tablettiprosessorien neljä prosenttia, tutkimuslaitos ennustaa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template