JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsalainen Neonode esittelee helmikuun lopulla Nürnbergin Embedded World -messuilla tekniikkaa, jossa laserin avulla saadaan toteutettua optinen kosketusohjaus käytännössä mille tahansa pinnalle. Anturimoduulit perustuvat STMicroelectronicsin ohjainpiireihin.

Neonoden zForce AIR -anturit perustuvat nopeaan laseriin, joka mahdollistaa erittäin tarkan sijainnin paikannuksen. Kosketusohjaus onnistuu ilman lasi- tai muuta erillistä pinta tai kalvoa. Ja kun näytön edessä ei ole mitään, ei ole myöskään mitään heikentämässä näytön selkeyttä.

Moduulin laser tuottaa infrapunasäteen, jolla seuraa kosketusta pinnalla ja osaa tulkita eleitä pinnan yläpuolella. Tekniikan avulla voidaan seurata useampaa kohdetta samanaikaisesti. Laserin koordinaatit päivitetään 500 kertaa sekunnissa käytännössä ilman viivettä.

zForce AIR-anturi perustuu ST:n ohjelmoitaviin järjestelmäpiireihin ja STM ARM Cortex -ohjaimeen, joka skannaa laserdiodeita ja infrapunasäteitä määritelläkseen sormien, käsien ja muiden säteen tielle tulevien objektien tarkan sijainnin ja liikeradan.

zForce AIR -moduulit ovat saatavilla Digi-Keyn valikoimassa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
21hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template