JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli viime yönä ennätyksellisen tuloksensa. Liikevaihto kasvoi 88,3 miljardiin dollariin ja nettotulos 20 miljardiin dollariin. Lisäksi yhtiöllä on niin paljon rahaa kassassaan, että summalla pyörittäisi Suomen valtiota viiden vuoden ajan.

Applen kassavarat ovat jo 285 miljardia dollaria eli noin 228 miljardia euroa. Kun Suomen valtion tämän vuoden talousarviossa menot ovat 55,7miljardia euroa – kolme miljardia summasta rahoitetaan lainarahalla – voisi Apple pyörittää kassallaan Oy Suomi Ab:tä reilun viiden vuoden ajan. Vaikka valtion tulonsaanti päättyisi tänään.

Apple toki aikoo käyttää rahojaan ennen kaikkea kotimaassa. Se on kuvannut USA:een jätti-investoinnit ja jopa 20 tuhatta uutta työpaikkaa. Presidentti Trumpin protektionismi näyttää johtavan tuloksiin.

Pääjohtaja Tim Cookin mukaan iPhone X on ollut Applen myydyin älypuhelin myyntiintulonsa jälkeen. Apple on kännykkäyritys, sillä 70 prosenttia myynnistä tulee iPhone-puhelimista. iPadit, Macit ja palvelut ovat tässä kuvassa vain pieniä sivubisneksiä. Kelle tahansa muulle ne olisivat jättibisnes.

Pientä huolta Applelle ehkä tuo iPhone-myynnin kappalemääräinen kehitys. Loka-joulukuussa se myi 77,3 miljoonaa iPhonea, kun määrä vuotta aikaisemmin oli lähes miljoona puhelinta enemmän. Toisaalta jokainen myyty laite on aiempaa kalliimpi, joten eiköhän Cook saa edelleen nukuttua öisin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template