JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli viime yönä ennätyksellisen tuloksensa. Liikevaihto kasvoi 88,3 miljardiin dollariin ja nettotulos 20 miljardiin dollariin. Lisäksi yhtiöllä on niin paljon rahaa kassassaan, että summalla pyörittäisi Suomen valtiota viiden vuoden ajan.

Applen kassavarat ovat jo 285 miljardia dollaria eli noin 228 miljardia euroa. Kun Suomen valtion tämän vuoden talousarviossa menot ovat 55,7miljardia euroa – kolme miljardia summasta rahoitetaan lainarahalla – voisi Apple pyörittää kassallaan Oy Suomi Ab:tä reilun viiden vuoden ajan. Vaikka valtion tulonsaanti päättyisi tänään.

Apple toki aikoo käyttää rahojaan ennen kaikkea kotimaassa. Se on kuvannut USA:een jätti-investoinnit ja jopa 20 tuhatta uutta työpaikkaa. Presidentti Trumpin protektionismi näyttää johtavan tuloksiin.

Pääjohtaja Tim Cookin mukaan iPhone X on ollut Applen myydyin älypuhelin myyntiintulonsa jälkeen. Apple on kännykkäyritys, sillä 70 prosenttia myynnistä tulee iPhone-puhelimista. iPadit, Macit ja palvelut ovat tässä kuvassa vain pieniä sivubisneksiä. Kelle tahansa muulle ne olisivat jättibisnes.

Pientä huolta Applelle ehkä tuo iPhone-myynnin kappalemääräinen kehitys. Loka-joulukuussa se myi 77,3 miljoonaa iPhonea, kun määrä vuotta aikaisemmin oli lähes miljoona puhelinta enemmän. Toisaalta jokainen myyty laite on aiempaa kalliimpi, joten eiköhän Cook saa edelleen nukuttua öisin.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template