JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli viime yönä ennätyksellisen tuloksensa. Liikevaihto kasvoi 88,3 miljardiin dollariin ja nettotulos 20 miljardiin dollariin. Lisäksi yhtiöllä on niin paljon rahaa kassassaan, että summalla pyörittäisi Suomen valtiota viiden vuoden ajan.

Applen kassavarat ovat jo 285 miljardia dollaria eli noin 228 miljardia euroa. Kun Suomen valtion tämän vuoden talousarviossa menot ovat 55,7miljardia euroa – kolme miljardia summasta rahoitetaan lainarahalla – voisi Apple pyörittää kassallaan Oy Suomi Ab:tä reilun viiden vuoden ajan. Vaikka valtion tulonsaanti päättyisi tänään.

Apple toki aikoo käyttää rahojaan ennen kaikkea kotimaassa. Se on kuvannut USA:een jätti-investoinnit ja jopa 20 tuhatta uutta työpaikkaa. Presidentti Trumpin protektionismi näyttää johtavan tuloksiin.

Pääjohtaja Tim Cookin mukaan iPhone X on ollut Applen myydyin älypuhelin myyntiintulonsa jälkeen. Apple on kännykkäyritys, sillä 70 prosenttia myynnistä tulee iPhone-puhelimista. iPadit, Macit ja palvelut ovat tässä kuvassa vain pieniä sivubisneksiä. Kelle tahansa muulle ne olisivat jättibisnes.

Pientä huolta Applelle ehkä tuo iPhone-myynnin kappalemääräinen kehitys. Loka-joulukuussa se myi 77,3 miljoonaa iPhonea, kun määrä vuotta aikaisemmin oli lähes miljoona puhelinta enemmän. Toisaalta jokainen myyty laite on aiempaa kalliimpi, joten eiköhän Cook saa edelleen nukuttua öisin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template