JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomessa on pitkälti toistatuhatta sähköautoa, mutta monessa muussa maassa määrä on merkittävästi suurempi. Samalla latausasemia rakennetaan tihenevään verkkoon. Näiden tietoturva on nyt todettu erittäin puutteelliseksi.

Saksalaisen Fraunhofer-instituutin tutkija Mathias Dalheimer on tutkinut latausasemien ja pankkien välistä yhteyttä. Yleensä lataaja tunnistetaan erillisen kortin välityksellä ja ladattu sähkö laskutetaan suoraan käyttäjän pankkitililtä.

Dalheimerin mukaan latausasemilla ei ole toteutettu edes perustason suojamekanismeja. Korttinumero lähetetään suoraan operaattorille, yleensä täysin salaamatta. Jos haluaa tällaisen ID-numeron siepata, se onnistuu. Rikollinen voi tämän jälkeen kopioida lataajan ID-kortin, tai vieläkin helpommassa tapauksessa simuloida latausostoja.

Käyttäjien olisi erittäin vaikea todistaa latauskortin luvatonta käyttöä. Erityisen vaikeaa tämä olisi verkkovierailun yhteydessä, kun eri operaattori laskuttaisi käyttäjää vasta kauan varsinaisen lataamisen jälkeen. Dalheimerin mukaan voi kestää viikkoja ennen kuin latauskortin luvaton käyttö paljastuu.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template