JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomessa on pitkälti toistatuhatta sähköautoa, mutta monessa muussa maassa määrä on merkittävästi suurempi. Samalla latausasemia rakennetaan tihenevään verkkoon. Näiden tietoturva on nyt todettu erittäin puutteelliseksi.

Saksalaisen Fraunhofer-instituutin tutkija Mathias Dalheimer on tutkinut latausasemien ja pankkien välistä yhteyttä. Yleensä lataaja tunnistetaan erillisen kortin välityksellä ja ladattu sähkö laskutetaan suoraan käyttäjän pankkitililtä.

Dalheimerin mukaan latausasemilla ei ole toteutettu edes perustason suojamekanismeja. Korttinumero lähetetään suoraan operaattorille, yleensä täysin salaamatta. Jos haluaa tällaisen ID-numeron siepata, se onnistuu. Rikollinen voi tämän jälkeen kopioida lataajan ID-kortin, tai vieläkin helpommassa tapauksessa simuloida latausostoja.

Käyttäjien olisi erittäin vaikea todistaa latauskortin luvatonta käyttöä. Erityisen vaikeaa tämä olisi verkkovierailun yhteydessä, kun eri operaattori laskuttaisi käyttäjää vasta kauan varsinaisen lataamisen jälkeen. Dalheimerin mukaan voi kestää viikkoja ennen kuin latauskortin luvaton käyttö paljastuu.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template