JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt uuden SSD-kiintolevyn sovelluksiin, joissa vaaditaan äärimmäistä nopeutta, kuten tekoäly- ja big data -laskennassa sekä IoT-sovelluksissa. Uudet Z-muistipiirit ovat selvästi aiempia V-NAND-piirejä suorituskykyisemmät.

Ensimmäinen Z-SSD-levy on 800 gigatavun SZ985. Samsung esittelee levyä piiritekniikan ISSCC-konferenssissa San Franciscossa helmikuun toisella viikolla.

Z-NAND-piirit tuovat 10 kertaa paremman datanlukunopeuden solua kohti kuin aiemmat 3-bittiset V-NAND-piirit, Samsung kehuu. Piirien rinnalla on 1,5 gigatavuun yltävä LPDDR4-muisti sekä erittäin tehokas ohjain.

Kehityksen ansiosta Z-SSD-levyn lukunopeus on aiempaan nopeimpaan SSD-levyyn verrattuna 1,7-kertainen. Lisäksi datanluvun latenssi on viisi kertaa lyhyempi: 16 mikrosekuntia.

Samsung kehuu lisäksi uusien Z-SSDlevyjen luotettavuutta. Niille luvataan 30 levykirjoitusta päivässä viiden vuoden ajan, eli kaikkiaan dataa voidaan tallentaa luotettavasti 42 petatavun verran. Viiden vuoden aikana tämä tarkoittaa 8,4 miljoonan täyspitkän FullHD-elokuvan tallentamista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template