JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt uuden SSD-kiintolevyn sovelluksiin, joissa vaaditaan äärimmäistä nopeutta, kuten tekoäly- ja big data -laskennassa sekä IoT-sovelluksissa. Uudet Z-muistipiirit ovat selvästi aiempia V-NAND-piirejä suorituskykyisemmät.

Ensimmäinen Z-SSD-levy on 800 gigatavun SZ985. Samsung esittelee levyä piiritekniikan ISSCC-konferenssissa San Franciscossa helmikuun toisella viikolla.

Z-NAND-piirit tuovat 10 kertaa paremman datanlukunopeuden solua kohti kuin aiemmat 3-bittiset V-NAND-piirit, Samsung kehuu. Piirien rinnalla on 1,5 gigatavuun yltävä LPDDR4-muisti sekä erittäin tehokas ohjain.

Kehityksen ansiosta Z-SSD-levyn lukunopeus on aiempaan nopeimpaan SSD-levyyn verrattuna 1,7-kertainen. Lisäksi datanluvun latenssi on viisi kertaa lyhyempi: 16 mikrosekuntia.

Samsung kehuu lisäksi uusien Z-SSDlevyjen luotettavuutta. Niille luvataan 30 levykirjoitusta päivässä viiden vuoden ajan, eli kaikkiaan dataa voidaan tallentaa luotettavasti 42 petatavun verran. Viiden vuoden aikana tämä tarkoittaa 8,4 miljoonan täyspitkän FullHD-elokuvan tallentamista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template