JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

MulteFire-nimi viittaa tekniikkaan, jossa LTE-standardeista tuttua tekniikkaa käytetään lisensoimattomilla taajuuksilla. Nyt Nokia on esitellyt ensimmäisen pikosolujen tukiasemalaitteen, joka tukee sekä LTE- että wifi-yhteyksiä. Laite on nimeltään Flexi Zone MulteFire Multiband Pico BTS.

MulteFiren tavoite on alusta asti ollut yksinkertainen. Käyttäjille halutaan LTE-tasoisia datanopeuksia verkossa, jonka pystyttäminen on yhtä helppoa kuin wifi-verkon pystyttämisen. Tälle ei ole esteitä, jos käytetään vapaasti käytettäviä taajuuksia.

LTE- ja wifi-verkon rakentaminen päällekkäin merkitsee kuitenkin isoja yhteensopivuusongelmia. Jotta verkot eivät häiritsisi toisiaan, 3GPP n määritellyt LTE-U-tekniikkaa (LTE Unlicenced), jossa häiriöt olisi eliminoitu.

MulteFiren avulla yritykset ja organisaatiot voivat helpommin rakentaa LTE-privaattiverkkoja. Tällaisia verkkoja nousee tulevaisuudessa esimerkiksi tuotantolaitoksiin, lentokentille, stadioneille ja älykkäisiin kaupunkeihin.

Wifiin verrattuna LTE-verkolla on monia etuja puolellaan. Verkon peitto on suurempi pienemmällä määrällä reitittimiä, linkin latenssi on pieni ja datanopeus suuri, joten sillä voidaan korvata jopa kallis ethernet-kaapelointi.

Nokian MulteFire-tukiasema on kooltaan noin nelilitrainen laite. Kaupallisesti se tulee tarjolle vuoden toisen neljänneksen aikana. Käyttäjille se tuo jopa 300 megabitin datayhteydet ja yhden watin lähetysteho on suurin lisensoimattomilla taajuuksilla sallittu. Laite perustuu MulteFire Alliancen 1.0-määrityksiin ja se on myöhemmin päivitettävissä standardin kehittyessä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
13hreplyretweetfavorite
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template