JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

MulteFire-nimi viittaa tekniikkaan, jossa LTE-standardeista tuttua tekniikkaa käytetään lisensoimattomilla taajuuksilla. Nyt Nokia on esitellyt ensimmäisen pikosolujen tukiasemalaitteen, joka tukee sekä LTE- että wifi-yhteyksiä. Laite on nimeltään Flexi Zone MulteFire Multiband Pico BTS.

MulteFiren tavoite on alusta asti ollut yksinkertainen. Käyttäjille halutaan LTE-tasoisia datanopeuksia verkossa, jonka pystyttäminen on yhtä helppoa kuin wifi-verkon pystyttämisen. Tälle ei ole esteitä, jos käytetään vapaasti käytettäviä taajuuksia.

LTE- ja wifi-verkon rakentaminen päällekkäin merkitsee kuitenkin isoja yhteensopivuusongelmia. Jotta verkot eivät häiritsisi toisiaan, 3GPP n määritellyt LTE-U-tekniikkaa (LTE Unlicenced), jossa häiriöt olisi eliminoitu.

MulteFiren avulla yritykset ja organisaatiot voivat helpommin rakentaa LTE-privaattiverkkoja. Tällaisia verkkoja nousee tulevaisuudessa esimerkiksi tuotantolaitoksiin, lentokentille, stadioneille ja älykkäisiin kaupunkeihin.

Wifiin verrattuna LTE-verkolla on monia etuja puolellaan. Verkon peitto on suurempi pienemmällä määrällä reitittimiä, linkin latenssi on pieni ja datanopeus suuri, joten sillä voidaan korvata jopa kallis ethernet-kaapelointi.

Nokian MulteFire-tukiasema on kooltaan noin nelilitrainen laite. Kaupallisesti se tulee tarjolle vuoden toisen neljänneksen aikana. Käyttäjille se tuo jopa 300 megabitin datayhteydet ja yhden watin lähetysteho on suurin lisensoimattomilla taajuuksilla sallittu. Laite perustuu MulteFire Alliancen 1.0-määrityksiin ja se on myöhemmin päivitettävissä standardin kehittyessä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template