JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton lataus on vakio-ominaisuus monessa laitteessa – nyt jopa uusissa iPhoneissa – mutta kyse on aina induktiivisesta tai RF-pohjaisesta ratkaisusta, jossa laite pitää asettaa jollekin alustalle. Israelilainen Wi-Charge on kehittänyt tekniikan, joka vie langattoman lataamisen 2020-luvulle.

Yhtiö esitteli tekniikkaansa Las Vegasin CES-messuilla. Siinä laitteeseen voidaan syöttää 2,5 watin lataustehoa infrapunalaserin avulla jopa 5 metrin päästä. Käytännössä lataustekniikka voidaan integroida tilan valaistukseen.

Parasta Wi-Chargen ytimekkäästi nimetyssä LIGHT-tekniikassa on se, että se ei edellytä mitään erillistä latausalustaa. Riittää, että laitteen jättää vaikkapa keittiön pöydälle. Lähetin lähettää virtaa kaikkiin sen näkökentässä oleviin laitteisiin.

Vastaanottavassa laitteessa infrapunalinkin mukana tuleva energia muunnetaan kennolla sähkövirraksi. Tämä vastaa aurinkopaneelin toimintatapaa.

Lähetin on älykäs laite, joten se tunnistaa ladattavat laitteet toiminta-alueellaan ja näiden tehovaatimukset. Lähetin myös priorisoi näkyvien laitteiden tehotarpeet, ja lataa niitä järjestyksessä akkujen varaustilojen perusteella. Lähetin voi ladata myös useita laitteita samaan aikaan kohdistamalla useampia infrapunalinkkejä laitteisiin.

Vastaanotinkenno on noin peukalonkynnen kokoinen. Mikäli jotain tulee infrapunasäteen eteen, lataus lakkaa välittömästi. Kun näköyhteys palaa, lataus palaa automaattisesti.

Tekniikka on tällä hetkellä beetatestausvaiheessa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
12hreplyretweetfavorite
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template