JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton lataus on vakio-ominaisuus monessa laitteessa – nyt jopa uusissa iPhoneissa – mutta kyse on aina induktiivisesta tai RF-pohjaisesta ratkaisusta, jossa laite pitää asettaa jollekin alustalle. Israelilainen Wi-Charge on kehittänyt tekniikan, joka vie langattoman lataamisen 2020-luvulle.

Yhtiö esitteli tekniikkaansa Las Vegasin CES-messuilla. Siinä laitteeseen voidaan syöttää 2,5 watin lataustehoa infrapunalaserin avulla jopa 5 metrin päästä. Käytännössä lataustekniikka voidaan integroida tilan valaistukseen.

Parasta Wi-Chargen ytimekkäästi nimetyssä LIGHT-tekniikassa on se, että se ei edellytä mitään erillistä latausalustaa. Riittää, että laitteen jättää vaikkapa keittiön pöydälle. Lähetin lähettää virtaa kaikkiin sen näkökentässä oleviin laitteisiin.

Vastaanottavassa laitteessa infrapunalinkin mukana tuleva energia muunnetaan kennolla sähkövirraksi. Tämä vastaa aurinkopaneelin toimintatapaa.

Lähetin on älykäs laite, joten se tunnistaa ladattavat laitteet toiminta-alueellaan ja näiden tehovaatimukset. Lähetin myös priorisoi näkyvien laitteiden tehotarpeet, ja lataa niitä järjestyksessä akkujen varaustilojen perusteella. Lähetin voi ladata myös useita laitteita samaan aikaan kohdistamalla useampia infrapunalinkkejä laitteisiin.

Vastaanotinkenno on noin peukalonkynnen kokoinen. Mikäli jotain tulee infrapunasäteen eteen, lataus lakkaa välittömästi. Kun näköyhteys palaa, lataus palaa automaattisesti.

Tekniikka on tällä hetkellä beetatestausvaiheessa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template