JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ranskalainen Thales ostaa Gemalton, joka tunnetaan maailman suurimpana SIM-korttien valmistajana. Thales maksaa 51 euroa osakkeelta, joten kauppahinta nousee 4,8 miljardiin euroon.

Amsterdamissa päämajaansa pitävä Gemalto ehti viime viikolla jo hylätä 4,3 miljardin euron ostotarjouksen, jonka se sai ranskalaiselta Atos SE:ltä. Gemalton johtokunnan mukaan Atosin ehdotus ei takaisin sen toiminnan jatkuvuutta eikä vastaisi yhtiön arvoa.

Yhdessä Thales ja Gemalto muodostavat liikevaihdoltaan 3,5 miljardin euron yrityksen, joka hallitsee SIM-korttien markkinoita. Thalesin täytyy panostaa ohjelmistopohjaiseen autentikointiin, sillä SIM-korttien markkinat ovat kutistumaan päin.

Esimerkiksi Technavion mukaan SIM-korttien markkinat kasvavat van prosentin vuosivauhtia seuraavien neljän vuoden ajan. Korttien muistikapasiteettia on kasvatettu aina 512 kilotavuun asti, mutta valmistajan kannalta prosentin kasvu tarkoittaa hiipuvaa markkinaa.

Gemalto on viime aikoina antanut peräti kolme tulosvaroitusta myyntilukujensa laskettua. Yhtiöllä on velkaa 800 miljoonaa euroa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
14hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template