JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ranskalainen Thales ostaa Gemalton, joka tunnetaan maailman suurimpana SIM-korttien valmistajana. Thales maksaa 51 euroa osakkeelta, joten kauppahinta nousee 4,8 miljardiin euroon.

Amsterdamissa päämajaansa pitävä Gemalto ehti viime viikolla jo hylätä 4,3 miljardin euron ostotarjouksen, jonka se sai ranskalaiselta Atos SE:ltä. Gemalton johtokunnan mukaan Atosin ehdotus ei takaisin sen toiminnan jatkuvuutta eikä vastaisi yhtiön arvoa.

Yhdessä Thales ja Gemalto muodostavat liikevaihdoltaan 3,5 miljardin euron yrityksen, joka hallitsee SIM-korttien markkinoita. Thalesin täytyy panostaa ohjelmistopohjaiseen autentikointiin, sillä SIM-korttien markkinat ovat kutistumaan päin.

Esimerkiksi Technavion mukaan SIM-korttien markkinat kasvavat van prosentin vuosivauhtia seuraavien neljän vuoden ajan. Korttien muistikapasiteettia on kasvatettu aina 512 kilotavuun asti, mutta valmistajan kannalta prosentin kasvu tarkoittaa hiipuvaa markkinaa.

Gemalto on viime aikoina antanut peräti kolme tulosvaroitusta myyntilukujensa laskettua. Yhtiöllä on velkaa 800 miljoonaa euroa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template