JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ranskalainen Thales ostaa Gemalton, joka tunnetaan maailman suurimpana SIM-korttien valmistajana. Thales maksaa 51 euroa osakkeelta, joten kauppahinta nousee 4,8 miljardiin euroon.

Amsterdamissa päämajaansa pitävä Gemalto ehti viime viikolla jo hylätä 4,3 miljardin euron ostotarjouksen, jonka se sai ranskalaiselta Atos SE:ltä. Gemalton johtokunnan mukaan Atosin ehdotus ei takaisin sen toiminnan jatkuvuutta eikä vastaisi yhtiön arvoa.

Yhdessä Thales ja Gemalto muodostavat liikevaihdoltaan 3,5 miljardin euron yrityksen, joka hallitsee SIM-korttien markkinoita. Thalesin täytyy panostaa ohjelmistopohjaiseen autentikointiin, sillä SIM-korttien markkinat ovat kutistumaan päin.

Esimerkiksi Technavion mukaan SIM-korttien markkinat kasvavat van prosentin vuosivauhtia seuraavien neljän vuoden ajan. Korttien muistikapasiteettia on kasvatettu aina 512 kilotavuun asti, mutta valmistajan kannalta prosentin kasvu tarkoittaa hiipuvaa markkinaa.

Gemalto on viime aikoina antanut peräti kolme tulosvaroitusta myyntilukujensa laskettua. Yhtiöllä on velkaa 800 miljoonaa euroa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template