JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Markkinoilla on pitkään ollut kuuden vapausasteen liikeantureita, jotka aistivat laitteen nopeuden, suunnan ja sijainnin. Ne eivät pysty aistimaan laitteen korkeutta merenpinnasta. Nyt markkinoille on saatu ensimmäinen tällainen anturi. Ensimmäinen seitsemän vapausasteen ratkaisu.

Korkeuden tarkkaa määrittämistä tarvitaan esimerkiksi drone-lennokeissa. Tähän asti se on edellyttänyt erillisen paineanturin lisäämistä laitteen piirikortille. Nykyään TDK:n omistama Invensense integroi ensimmäisenä maailmassa paineanturin samaan anturikoteloon.

ICM-20789-anturissa on kiihtyvyysanturi, gyroskooppi eli kulmanopeusanturi sekä paineanturi samassa paketissa. Koska kyse on kulutuselektroniikan komponentista, sen hinta on tärkeä kriteeri. Invensense pystyy valmistamaan komponentin alle dollarin hintaan.

Ranskalainen Yole Developpement on arvioinut komponentin kustannusten muodostumista. Arvion mukaan kiihtyvyysanturin ja kulmanopeusanturin yhditsävä MEMS-komponentti ohjainpiireineen muodostaa 57 prosenttia anturipiirin hinnasta. Paineanturin MEMS-osa mikro-ohjaimineen muodostaa viidenneksen piirin hinnasta. Loppukustannus tulee koteloinnista ja testauskuluista.

7 vapausasteen anturi on kooltaan 4 x 4 x 1,37 milliä. Invensense itse katsoo, että yhdistelmäpiirille on paljon kysyntää puettavissa laitteissa, VR/AR-sovelluksissa ja monissa muissa laitteissa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
27mreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
56mreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template