JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Markkinoilla on pitkään ollut kuuden vapausasteen liikeantureita, jotka aistivat laitteen nopeuden, suunnan ja sijainnin. Ne eivät pysty aistimaan laitteen korkeutta merenpinnasta. Nyt markkinoille on saatu ensimmäinen tällainen anturi. Ensimmäinen seitsemän vapausasteen ratkaisu.

Korkeuden tarkkaa määrittämistä tarvitaan esimerkiksi drone-lennokeissa. Tähän asti se on edellyttänyt erillisen paineanturin lisäämistä laitteen piirikortille. Nykyään TDK:n omistama Invensense integroi ensimmäisenä maailmassa paineanturin samaan anturikoteloon.

ICM-20789-anturissa on kiihtyvyysanturi, gyroskooppi eli kulmanopeusanturi sekä paineanturi samassa paketissa. Koska kyse on kulutuselektroniikan komponentista, sen hinta on tärkeä kriteeri. Invensense pystyy valmistamaan komponentin alle dollarin hintaan.

Ranskalainen Yole Developpement on arvioinut komponentin kustannusten muodostumista. Arvion mukaan kiihtyvyysanturin ja kulmanopeusanturin yhditsävä MEMS-komponentti ohjainpiireineen muodostaa 57 prosenttia anturipiirin hinnasta. Paineanturin MEMS-osa mikro-ohjaimineen muodostaa viidenneksen piirin hinnasta. Loppukustannus tulee koteloinnista ja testauskuluista.

7 vapausasteen anturi on kooltaan 4 x 4 x 1,37 milliä. Invensense itse katsoo, että yhdistelmäpiirille on paljon kysyntää puettavissa laitteissa, VR/AR-sovelluksissa ja monissa muissa laitteissa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
14hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template