JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kilpajuoksu nopeampiin ja suorituskykyisempiin piireihin ei pääty FPGA-piireissä. Nyt nokitusvuorossa on Altera, joka tuo ensi vuonna näytteiksi ensimmäiset 14 nanometrin piirinsä. Valmistuskumppanina on tällä kertaa Intel tutumman TSMC:n sijaan.

Intelin 14 nanometrin prosessissa Altera aikoo valmistuttaa seuraavan lippulaivapiirinsä eli Stratix 10 -perheen. Altera samalla hyppää nimeämisissään suoraan Stratix vitosesta kymppiin.

Stratix 10 pakkaa parhaimmillaan sisuksiinsa neljä miljoonaa logiikkaelementtiä. Sirujen nopeus yltää parhaimmillaan yli gigahertsiin. Dsp-laskentateho yltää massiiviseen 10 teraflopsiin. Alteran mukaan uutuuden suorituskyky on kaksinkertainen tämän hetken tehokkaimpiin piireihin verrattuna.

Stratix 10 -piirien lähetinvastaanottimien läpi saadaan menemään dataa 56 gigabitin sekuntinopeudella. Tällainen suorituskyky sopii hyvin esimerkiksi tuleviin 400 gigabitin optisiin verkkoihin.

Alteran eilisessä julkistuksessa kerrottiin myös keskiluokan uusista Arria 10 -siruista, jotka valmistetaan TSMC:n 20 nanometrin prosessissa. Niihin istutetaan kaksiytimiset Cortex-A9-ytimet, joiden nopeus on 1,5 gigahertsiä.

Molemmista uutuuksista näytepiirit tulevat tarjolle jo ensi vuoden alkupuolella. Hinnat ovat vielä auki. Halvoista siruista tuskin puhutaan, sillä Intelin 14 nanometrin tri-gate-prosessi on nykyisiä valmistusmenetelmiä haastavampi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template