JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayritys Check Point Software kertoo, että Necurs-bottiverkko on alkanut levittää uutta kiristyshaittaohjelmaa nimeltä Scarab. Suomen Top 10 -listalle Scarab ei vielä yltänyt.

Necurs on maailman laajin roskapostia lähettävä bottiverkko. Se aloitti massiivisen pommituksen Scarab-kiristyshaittaohjelmalla Yhdysvaltain kiitospäiväviikonlopun aikana. Check Pointin tietojen mukaa se lähetti yli 12 miljoonaa sähköpostia yhden aamun kuluessa. Scarab on suhteellisen uusi kiristysohjelma, joka havaittiin ensimmäisen kerran heinäkuussa.

Necurs on aikaisemmin levittänyt muiden muassa ikäviä Locky- ja Globeimposter-perheisiin kuuluvia haittaohjelmia. Chech Point muistuttaa, että haittaohjelma voi olla käyttökelpoinen, vaikka tietoturvaohjelmistot jo tunnistavatkin sen. Tietoturvaratkaisu on riittävä vasta, kun se pystyy suojaamaan sekä vanhoilta että upouusilta uhilta.

Marraskuun yleisin haittaohjelma oli RoughTed, joka levittää huijauksia ja haittaohjelmia adblockereita vältellen. Suomen 10 yleisintä haittaohjelmaa olivat marraskuussa:

1. Rig EK – haittaohjelma, joka valmistelee tietä muille haitakkeille
2. Roughted – mainosten ja haittaohjelmien levittäjä
3. Pushdo – troijalainen, jota levittää Cutwail-bottiverkko
4. Fireball – selainkaappari
5. Jaff – kiristyshaittaohjelma
6. NetSupport RAT
7. Tupym – Windows-tietokoneiden mato luo laitteelle takaoven
8. Badjoke
9. Emotet – troijalainen
10. Nivdort ja Prepscram – Nivdort on troijalainen, joka leviää sähköpostiliitteiden tai haitallisten verkkosivujen avulla

Kuukausittain laadittava haittaohjelmatilasto perustuu Check Pointin ThreatCloudin tietoihin. Se on maailman laajin verkosto, joka kerää tietoja kyberhyökkäyksistä ja näyttää ne reaaliaikaisesti kartalla. Verkosto tunnistaa päivittäin miljoonia haittaohjelmatyyppejä analysoidessaan yli 250 miljoonasta verkko-osoitteesta saamiaan tietoja.

Haittaohjelmien Top 10 -lista kokonaisuudessaan löytyy Check Pointin blogista: https://blog.checkpoint.com/2017/12/11/novembers-wanted-malware-return-necurs-botnet-brings-new-ransomware-threat/

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
14hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template