JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Salamalataukseksi ABB sitä kutsuu, ja onhan nimi aika osuva. ABB:n tekniikalla sähköbussin akusto latautuu tiettyyn tasoon vain 20 sekunnissa. Ensimmäiset tekniikkaa hyödyntävät bussit lähtivät kaupallisille reiteille Sveitsissä.

Genevessä linja 23 yhdistää kaupungin lentokentän esikaupunkialueelle. Linjalla on 12 sähköbussia, jotka ladataan ABB:n tekniikalla.

Kun bussi saapuu latausasemalle, joka on samalla pysäkki, se kytkeytyy latausjärjestelmään alle yhdessä sekunnissa. Bussin akusto latautuu sinä aikana, kun matkustajat poistuvat autosta ja uudet tulevat sisään.

Linjan pääteasemalle bussin akusto ladataan täyteen. Tämä vie ABB:n mukaan aikaa noin viisi minuuttia.

Sähköbussin myötä vain tällä yhdellä linjalla voidaan tehdä suuria säästöjä hiilidioksidipäästöissä. Linjalla ajetaan kaikkiaan 600 000 kilometriä vuodessa. Kun bussit toimivat sähkövirralla, päästöjä jää syntymättä peräti tuhannen tonnin verran.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template