JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Salamalataukseksi ABB sitä kutsuu, ja onhan nimi aika osuva. ABB:n tekniikalla sähköbussin akusto latautuu tiettyyn tasoon vain 20 sekunnissa. Ensimmäiset tekniikkaa hyödyntävät bussit lähtivät kaupallisille reiteille Sveitsissä.

Genevessä linja 23 yhdistää kaupungin lentokentän esikaupunkialueelle. Linjalla on 12 sähköbussia, jotka ladataan ABB:n tekniikalla.

Kun bussi saapuu latausasemalle, joka on samalla pysäkki, se kytkeytyy latausjärjestelmään alle yhdessä sekunnissa. Bussin akusto latautuu sinä aikana, kun matkustajat poistuvat autosta ja uudet tulevat sisään.

Linjan pääteasemalle bussin akusto ladataan täyteen. Tämä vie ABB:n mukaan aikaa noin viisi minuuttia.

Sähköbussin myötä vain tällä yhdellä linjalla voidaan tehdä suuria säästöjä hiilidioksidipäästöissä. Linjalla ajetaan kaikkiaan 600 000 kilometriä vuodessa. Kun bussit toimivat sähkövirralla, päästöjä jää syntymättä peräti tuhannen tonnin verran.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template