JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Salamalataukseksi ABB sitä kutsuu, ja onhan nimi aika osuva. ABB:n tekniikalla sähköbussin akusto latautuu tiettyyn tasoon vain 20 sekunnissa. Ensimmäiset tekniikkaa hyödyntävät bussit lähtivät kaupallisille reiteille Sveitsissä.

Genevessä linja 23 yhdistää kaupungin lentokentän esikaupunkialueelle. Linjalla on 12 sähköbussia, jotka ladataan ABB:n tekniikalla.

Kun bussi saapuu latausasemalle, joka on samalla pysäkki, se kytkeytyy latausjärjestelmään alle yhdessä sekunnissa. Bussin akusto latautuu sinä aikana, kun matkustajat poistuvat autosta ja uudet tulevat sisään.

Linjan pääteasemalle bussin akusto ladataan täyteen. Tämä vie ABB:n mukaan aikaa noin viisi minuuttia.

Sähköbussin myötä vain tällä yhdellä linjalla voidaan tehdä suuria säästöjä hiilidioksidipäästöissä. Linjalla ajetaan kaikkiaan 600 000 kilometriä vuodessa. Kun bussit toimivat sähkövirralla, päästöjä jää syntymättä peräti tuhannen tonnin verran.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template