JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel esitteli eilen edullisempiin PC-koneisiin tarkoitettuja suorittimia. Uutuuksien nimet ovat Pentium Silver ja uusi Celeron. Molemmat uutuudet perustuvat Atom-piirien Gemini Lake -arkkitehtuuriin. Täytyy olla jo melkoinen harrastaja, että pysyy kärryillä Intelin nimeämisstrategiassa.

Pentium-sarjaan tuotiin jo aiemmin Gold-prosessori. Se perustuu kuitenkin Core-suorittimien Kaby Lake -arkkitehtuuriin.

Yhtä kaikki, uudet Pentium Silver -prosessorit ovat neliytimisiä, maksimissaan 2,8 gigahertsin kellotaajuuteen kiihtyviä piirejä. Uudet Celeronit ovat joko 2- tai 4-ytimisiä. Piireillä on integroitu grafiikkaprosessori.

Kovin paljon uutta näissä piireissä ei ole. Sellaiseksi voidaan katsoa kuitenkin tuki nopeammille, joka gigabitin wifi-verkoille. 802.11ac-yhteys on jopa 12 kertaa vanhoja n-tyypin wifi-yhteyksien nopeampi.

Kyse ei ole työasemaprosessoreista eikä pelaajien koneiden moottoreista. Tyypillisimmin Pentium Silver- tai uusi Celeron-prosessori vauhdittaa yritysten ostamia perusmikroja, joissa suorituskykyvaatimukset eivät ole ne kaikkein kovimmat.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2