JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel esitteli eilen edullisempiin PC-koneisiin tarkoitettuja suorittimia. Uutuuksien nimet ovat Pentium Silver ja uusi Celeron. Molemmat uutuudet perustuvat Atom-piirien Gemini Lake -arkkitehtuuriin. Täytyy olla jo melkoinen harrastaja, että pysyy kärryillä Intelin nimeämisstrategiassa.

Pentium-sarjaan tuotiin jo aiemmin Gold-prosessori. Se perustuu kuitenkin Core-suorittimien Kaby Lake -arkkitehtuuriin.

Yhtä kaikki, uudet Pentium Silver -prosessorit ovat neliytimisiä, maksimissaan 2,8 gigahertsin kellotaajuuteen kiihtyviä piirejä. Uudet Celeronit ovat joko 2- tai 4-ytimisiä. Piireillä on integroitu grafiikkaprosessori.

Kovin paljon uutta näissä piireissä ei ole. Sellaiseksi voidaan katsoa kuitenkin tuki nopeammille, joka gigabitin wifi-verkoille. 802.11ac-yhteys on jopa 12 kertaa vanhoja n-tyypin wifi-yhteyksien nopeampi.

Kyse ei ole työasemaprosessoreista eikä pelaajien koneiden moottoreista. Tyypillisimmin Pentium Silver- tai uusi Celeron-prosessori vauhdittaa yritysten ostamia perusmikroja, joissa suorituskykyvaatimukset eivät ole ne kaikkein kovimmat.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template