JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel esitteli eilen edullisempiin PC-koneisiin tarkoitettuja suorittimia. Uutuuksien nimet ovat Pentium Silver ja uusi Celeron. Molemmat uutuudet perustuvat Atom-piirien Gemini Lake -arkkitehtuuriin. Täytyy olla jo melkoinen harrastaja, että pysyy kärryillä Intelin nimeämisstrategiassa.

Pentium-sarjaan tuotiin jo aiemmin Gold-prosessori. Se perustuu kuitenkin Core-suorittimien Kaby Lake -arkkitehtuuriin.

Yhtä kaikki, uudet Pentium Silver -prosessorit ovat neliytimisiä, maksimissaan 2,8 gigahertsin kellotaajuuteen kiihtyviä piirejä. Uudet Celeronit ovat joko 2- tai 4-ytimisiä. Piireillä on integroitu grafiikkaprosessori.

Kovin paljon uutta näissä piireissä ei ole. Sellaiseksi voidaan katsoa kuitenkin tuki nopeammille, joka gigabitin wifi-verkoille. 802.11ac-yhteys on jopa 12 kertaa vanhoja n-tyypin wifi-yhteyksien nopeampi.

Kyse ei ole työasemaprosessoreista eikä pelaajien koneiden moottoreista. Tyypillisimmin Pentium Silver- tai uusi Celeron-prosessori vauhdittaa yritysten ostamia perusmikroja, joissa suorituskykyvaatimukset eivät ole ne kaikkein kovimmat.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template