JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel esitteli eilen edullisempiin PC-koneisiin tarkoitettuja suorittimia. Uutuuksien nimet ovat Pentium Silver ja uusi Celeron. Molemmat uutuudet perustuvat Atom-piirien Gemini Lake -arkkitehtuuriin. Täytyy olla jo melkoinen harrastaja, että pysyy kärryillä Intelin nimeämisstrategiassa.

Pentium-sarjaan tuotiin jo aiemmin Gold-prosessori. Se perustuu kuitenkin Core-suorittimien Kaby Lake -arkkitehtuuriin.

Yhtä kaikki, uudet Pentium Silver -prosessorit ovat neliytimisiä, maksimissaan 2,8 gigahertsin kellotaajuuteen kiihtyviä piirejä. Uudet Celeronit ovat joko 2- tai 4-ytimisiä. Piireillä on integroitu grafiikkaprosessori.

Kovin paljon uutta näissä piireissä ei ole. Sellaiseksi voidaan katsoa kuitenkin tuki nopeammille, joka gigabitin wifi-verkoille. 802.11ac-yhteys on jopa 12 kertaa vanhoja n-tyypin wifi-yhteyksien nopeampi.

Kyse ei ole työasemaprosessoreista eikä pelaajien koneiden moottoreista. Tyypillisimmin Pentium Silver- tai uusi Celeron-prosessori vauhdittaa yritysten ostamia perusmikroja, joissa suorituskykyvaatimukset eivät ole ne kaikkein kovimmat.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template