JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanissa käytetään edelleen paljon VDSL-yhteyksiä, mutta valtaosaa niistä ollaan lopettamassa. Operaattoreista EneCom kertoo korvaavansa VDSL-yhteydet Nokian G.fast-tekniikalla, jolla päästään kuparilinjoilla gigabitin datanopeuksiin.

G.fast on alun perin Bell Labsissa kehitetty tekniikka. Ensimmäisen G.fast-verkon Nokia toimitti EneComille jo vuoden 2016 alkupuolella. Nyt operaatori on päättänyt laajamittaisesta siirtymästä onnistuneiden testien jälkeen.

G.fast on ITU;n vuonna 2014 ratifioima tekniikka. Se tuo gigabittiin yltävät yhteydet sadan metrin päässä jakelukeskuksesta. 200 metrin päässä standardi lupaa nopeudeksi 200 megabittiä sekunnissa ja 250 metrin päässä vielä 150 megabittiä sekunnissa. Jos linkki ei ole liian pitkä, voidaan G.fastilla siirtää myös 8K-televisiokuvaa.

Nokian ja EneComin sopimus tähtää myös yhteyksien päivittämiseen XG.fast-tekniikkaan tulevina vuosina. Nokian mukaan XG.fastissa tavalliseen 0,6 millin puhelinlinjaan muodostetaan 500 megahertsin levyinen kanava, jossa bitit liikkuvat 10 gigabittiä sekunnissa noin 30 metrin etäisyyden tuplaparikaapelilla. Yhdellä kaapelilla päästään kahteen gigabittiin sadan metrin matkalla.

Nokian etuna Japanissa on se, että sen modeemit tarjoavat ainoana sujuvan siirtymän VDSL-yhteyksistä G.fastiin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template