JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tukiasemalaitteiden myynnissä ei tapahdu merkittävää muutosta parempaan vielä ainakaan kolmeen vuoteen. Tutkimuslaitos SNS Research ennustaa, että markkina kasvaa 2 prosentin vauhtia vuosina 2017-2020.

Tänä vuonna markkinoiden koko on 53 miljardia dollaria, tutkimuslaitos sanoo. Luku on suurempi kuin perinteisesti tukiasemiksi luettavien laitteiden myynti, mutta SNS Researchin mukaan markkinoiden rajat ovat hämärtymässä, kun operaattorit kasvattavat verkkojaan niin minitukiasemilla kuin wifi-reitittimillä.

Vuonna 2020 tämän markkinan koko on 56 miljardia dollaria. Perinteisten makrotukiasemien osuus tästä summasta on kolmen vuoden kuluttua enää 32 prosenttia, joten laitevalmistajien Nokia mukaan lukien on pakko löytää uusia tulonlähteitä. Niin ne ovat toki vuosia jo tehneetkin.

Perinteisten tukiasemien markkinat olivat piikissään vuonna 2014, jolloin laitteita myytiin Research and Markets -tutkimuslaitoksen mukaan 33 miljardilla dollarilla.

Lähiajan näkymiä valmistajat ovat kautta linjan kuvanneet kutistuviksi.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template