JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tukiasemalaitteiden myynnissä ei tapahdu merkittävää muutosta parempaan vielä ainakaan kolmeen vuoteen. Tutkimuslaitos SNS Research ennustaa, että markkina kasvaa 2 prosentin vauhtia vuosina 2017-2020.

Tänä vuonna markkinoiden koko on 53 miljardia dollaria, tutkimuslaitos sanoo. Luku on suurempi kuin perinteisesti tukiasemiksi luettavien laitteiden myynti, mutta SNS Researchin mukaan markkinoiden rajat ovat hämärtymässä, kun operaattorit kasvattavat verkkojaan niin minitukiasemilla kuin wifi-reitittimillä.

Vuonna 2020 tämän markkinan koko on 56 miljardia dollaria. Perinteisten makrotukiasemien osuus tästä summasta on kolmen vuoden kuluttua enää 32 prosenttia, joten laitevalmistajien Nokia mukaan lukien on pakko löytää uusia tulonlähteitä. Niin ne ovat toki vuosia jo tehneetkin.

Perinteisten tukiasemien markkinat olivat piikissään vuonna 2014, jolloin laitteita myytiin Research and Markets -tutkimuslaitoksen mukaan 33 miljardilla dollarilla.

Lähiajan näkymiä valmistajat ovat kautta linjan kuvanneet kutistuviksi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template