JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt ensimmäiset kaupalliset 5G-modeemipiirinsä. Yhtiön mukaan ne tulevat markkinoille 5G-päätelaitteissa vuoden 2019 puolivälissä. Intel selvästi haluaa, että Apple hylkää Qualcommin modeemit tulevissa 5G-laitteisssaan.

Intel XMM 8000 tukee sekä alle 6 gigahertsin taajuuksia että millimetrialueen taajuuksia. Yhtiö sanoo pystyneensä jo soittamaan 5G-puhelun XMM 8000 -sarjan modeemilla 28 gigahertsin alueella, josta on tulossa esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoiden ensimmäinen 5G-taajuus.

Samalla Intel esitteli uuden LTT-modeemi. XMM 7760 -piirisarja tukee luokan 19 LTE-nopeuksia eli parhaimmillaan datansiirto onnistuu jopa 1,6 gigabitin sekuntinopeudella. XMM 7760 on samalla markkinoiden nopein LTE-modeemipiiri. Laitteisiin se tosin ehtii vasta ensi vuonna.

Analyytikkojen mukaan Apple on pitkään tehnyt yhteistyötä nimenomaan Intelin kanssa tulevaisuuden kännykkäpiireissä. Applen ja Qualcommin suhde on tällä hetkellä hyvin ongelmallinen, koska Apple ei ole halukas maksamaan Qualcommin edellyttämiä sen mielestä kohtuuttomia rojaltimaksuja.

Intel on jo toimittanut Applelle modeemipiirejä pariin edelliseen iPhone-sukupolveen. Qualcomm on toimittanut Applelle piirejä vuodesta 2011 lähtien ja sen 5G-polven X50-modeemi on vielä Intelin piiriä edellä kehityksessä. Voi silti olla, että siirtymässä 5G-tekniikkaan iPhone hylkää Qualcommin piirit kokonaan.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template