JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt ensimmäiset kaupalliset 5G-modeemipiirinsä. Yhtiön mukaan ne tulevat markkinoille 5G-päätelaitteissa vuoden 2019 puolivälissä. Intel selvästi haluaa, että Apple hylkää Qualcommin modeemit tulevissa 5G-laitteisssaan.

Intel XMM 8000 tukee sekä alle 6 gigahertsin taajuuksia että millimetrialueen taajuuksia. Yhtiö sanoo pystyneensä jo soittamaan 5G-puhelun XMM 8000 -sarjan modeemilla 28 gigahertsin alueella, josta on tulossa esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoiden ensimmäinen 5G-taajuus.

Samalla Intel esitteli uuden LTT-modeemi. XMM 7760 -piirisarja tukee luokan 19 LTE-nopeuksia eli parhaimmillaan datansiirto onnistuu jopa 1,6 gigabitin sekuntinopeudella. XMM 7760 on samalla markkinoiden nopein LTE-modeemipiiri. Laitteisiin se tosin ehtii vasta ensi vuonna.

Analyytikkojen mukaan Apple on pitkään tehnyt yhteistyötä nimenomaan Intelin kanssa tulevaisuuden kännykkäpiireissä. Applen ja Qualcommin suhde on tällä hetkellä hyvin ongelmallinen, koska Apple ei ole halukas maksamaan Qualcommin edellyttämiä sen mielestä kohtuuttomia rojaltimaksuja.

Intel on jo toimittanut Applelle modeemipiirejä pariin edelliseen iPhone-sukupolveen. Qualcomm on toimittanut Applelle piirejä vuodesta 2011 lähtien ja sen 5G-polven X50-modeemi on vielä Intelin piiriä edellä kehityksessä. Voi silti olla, että siirtymässä 5G-tekniikkaan iPhone hylkää Qualcommin piirit kokonaan.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template