JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt ensimmäiset kaupalliset 5G-modeemipiirinsä. Yhtiön mukaan ne tulevat markkinoille 5G-päätelaitteissa vuoden 2019 puolivälissä. Intel selvästi haluaa, että Apple hylkää Qualcommin modeemit tulevissa 5G-laitteisssaan.

Intel XMM 8000 tukee sekä alle 6 gigahertsin taajuuksia että millimetrialueen taajuuksia. Yhtiö sanoo pystyneensä jo soittamaan 5G-puhelun XMM 8000 -sarjan modeemilla 28 gigahertsin alueella, josta on tulossa esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoiden ensimmäinen 5G-taajuus.

Samalla Intel esitteli uuden LTT-modeemi. XMM 7760 -piirisarja tukee luokan 19 LTE-nopeuksia eli parhaimmillaan datansiirto onnistuu jopa 1,6 gigabitin sekuntinopeudella. XMM 7760 on samalla markkinoiden nopein LTE-modeemipiiri. Laitteisiin se tosin ehtii vasta ensi vuonna.

Analyytikkojen mukaan Apple on pitkään tehnyt yhteistyötä nimenomaan Intelin kanssa tulevaisuuden kännykkäpiireissä. Applen ja Qualcommin suhde on tällä hetkellä hyvin ongelmallinen, koska Apple ei ole halukas maksamaan Qualcommin edellyttämiä sen mielestä kohtuuttomia rojaltimaksuja.

Intel on jo toimittanut Applelle modeemipiirejä pariin edelliseen iPhone-sukupolveen. Qualcomm on toimittanut Applelle piirejä vuodesta 2011 lähtien ja sen 5G-polven X50-modeemi on vielä Intelin piiriä edellä kehityksessä. Voi silti olla, että siirtymässä 5G-tekniikkaan iPhone hylkää Qualcommin piirit kokonaan.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template