JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt ensimmäiset kaupalliset 5G-modeemipiirinsä. Yhtiön mukaan ne tulevat markkinoille 5G-päätelaitteissa vuoden 2019 puolivälissä. Intel selvästi haluaa, että Apple hylkää Qualcommin modeemit tulevissa 5G-laitteisssaan.

Intel XMM 8000 tukee sekä alle 6 gigahertsin taajuuksia että millimetrialueen taajuuksia. Yhtiö sanoo pystyneensä jo soittamaan 5G-puhelun XMM 8000 -sarjan modeemilla 28 gigahertsin alueella, josta on tulossa esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoiden ensimmäinen 5G-taajuus.

Samalla Intel esitteli uuden LTT-modeemi. XMM 7760 -piirisarja tukee luokan 19 LTE-nopeuksia eli parhaimmillaan datansiirto onnistuu jopa 1,6 gigabitin sekuntinopeudella. XMM 7760 on samalla markkinoiden nopein LTE-modeemipiiri. Laitteisiin se tosin ehtii vasta ensi vuonna.

Analyytikkojen mukaan Apple on pitkään tehnyt yhteistyötä nimenomaan Intelin kanssa tulevaisuuden kännykkäpiireissä. Applen ja Qualcommin suhde on tällä hetkellä hyvin ongelmallinen, koska Apple ei ole halukas maksamaan Qualcommin edellyttämiä sen mielestä kohtuuttomia rojaltimaksuja.

Intel on jo toimittanut Applelle modeemipiirejä pariin edelliseen iPhone-sukupolveen. Qualcomm on toimittanut Applelle piirejä vuodesta 2011 lähtien ja sen 5G-polven X50-modeemi on vielä Intelin piiriä edellä kehityksessä. Voi silti olla, että siirtymässä 5G-tekniikkaan iPhone hylkää Qualcommin piirit kokonaan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2