JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt ensimmäiset kaupalliset 5G-modeemipiirinsä. Yhtiön mukaan ne tulevat markkinoille 5G-päätelaitteissa vuoden 2019 puolivälissä. Intel selvästi haluaa, että Apple hylkää Qualcommin modeemit tulevissa 5G-laitteisssaan.

Intel XMM 8000 tukee sekä alle 6 gigahertsin taajuuksia että millimetrialueen taajuuksia. Yhtiö sanoo pystyneensä jo soittamaan 5G-puhelun XMM 8000 -sarjan modeemilla 28 gigahertsin alueella, josta on tulossa esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoiden ensimmäinen 5G-taajuus.

Samalla Intel esitteli uuden LTT-modeemi. XMM 7760 -piirisarja tukee luokan 19 LTE-nopeuksia eli parhaimmillaan datansiirto onnistuu jopa 1,6 gigabitin sekuntinopeudella. XMM 7760 on samalla markkinoiden nopein LTE-modeemipiiri. Laitteisiin se tosin ehtii vasta ensi vuonna.

Analyytikkojen mukaan Apple on pitkään tehnyt yhteistyötä nimenomaan Intelin kanssa tulevaisuuden kännykkäpiireissä. Applen ja Qualcommin suhde on tällä hetkellä hyvin ongelmallinen, koska Apple ei ole halukas maksamaan Qualcommin edellyttämiä sen mielestä kohtuuttomia rojaltimaksuja.

Intel on jo toimittanut Applelle modeemipiirejä pariin edelliseen iPhone-sukupolveen. Qualcomm on toimittanut Applelle piirejä vuodesta 2011 lähtien ja sen 5G-polven X50-modeemi on vielä Intelin piiriä edellä kehityksessä. Voi silti olla, että siirtymässä 5G-tekniikkaan iPhone hylkää Qualcommin piirit kokonaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template