JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Dynaamisia RAM-muisteja valmistavia yrityksiä on enää kolme. Amerikkalainen Micron on pärjännyt hyvin korealaisten Samsungin ja Hynixin puristuksessa. Kyse ei ole enää henkiinjäämisestä, vaan Micron tekee dram-piireillään jo enemmän rahaa kuin flasheilla.

Elokuussa päättyneellä neljänneksellä amerikkalaisyritys teki 2,84 miljardin dollarin liikevaihdon. Tutkimuslaitos IHS muistuttaa, että summa on 23 prosenttia suurempi kuin edellisneljänneksen lukema.

Lähes puolet Micronin tuloista eli 1,24 miljardia dollaria tuli dram-piireistä. Yhtiön nand-piireissä kasvua on selvästi hitaampaa. Osa Micronin kasvusta perustuu lupaan ostaa japanilainen Elpida, jonka se sai viime vuonna.

Kun valmistajia on jäljellä enää kolme, myös yksittäiset tapahtumat vaikuttavat markkinoihin. Hynixin tehtaan tulipalo kasvatti hetkellisesti Micronin ja Samsungin piirien kysyntää ja tietenkin nosti samalla markkinahintoja.

Dram-markkinat ovat kokeneet suuren mullistuksen viime vuosina. Suurin muutos on ilman muuta PC:n dominanssin kaatuminen. 1980-luvulta alkaean 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppuun PC:n osuus DRAM-myynnistä oli 65-85 prosenttia. Vuonna 2012 PC-koneisin meni enää alle 50 prosenttia siruista. Osaltaan tähän vaikuttaa PC-myynnin hiipuminen, mutta myös kännykkä- ja tablettimyynnin kasvu. Valmistajien tuotevalikoima painottuu yhä enemmän mobiilipiireihin.  

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template