JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Dynaamisia RAM-muisteja valmistavia yrityksiä on enää kolme. Amerikkalainen Micron on pärjännyt hyvin korealaisten Samsungin ja Hynixin puristuksessa. Kyse ei ole enää henkiinjäämisestä, vaan Micron tekee dram-piireillään jo enemmän rahaa kuin flasheilla.

Elokuussa päättyneellä neljänneksellä amerikkalaisyritys teki 2,84 miljardin dollarin liikevaihdon. Tutkimuslaitos IHS muistuttaa, että summa on 23 prosenttia suurempi kuin edellisneljänneksen lukema.

Lähes puolet Micronin tuloista eli 1,24 miljardia dollaria tuli dram-piireistä. Yhtiön nand-piireissä kasvua on selvästi hitaampaa. Osa Micronin kasvusta perustuu lupaan ostaa japanilainen Elpida, jonka se sai viime vuonna.

Kun valmistajia on jäljellä enää kolme, myös yksittäiset tapahtumat vaikuttavat markkinoihin. Hynixin tehtaan tulipalo kasvatti hetkellisesti Micronin ja Samsungin piirien kysyntää ja tietenkin nosti samalla markkinahintoja.

Dram-markkinat ovat kokeneet suuren mullistuksen viime vuosina. Suurin muutos on ilman muuta PC:n dominanssin kaatuminen. 1980-luvulta alkaean 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppuun PC:n osuus DRAM-myynnistä oli 65-85 prosenttia. Vuonna 2012 PC-koneisin meni enää alle 50 prosenttia siruista. Osaltaan tähän vaikuttaa PC-myynnin hiipuminen, mutta myös kännykkä- ja tablettimyynnin kasvu. Valmistajien tuotevalikoima painottuu yhä enemmän mobiilipiireihin.  

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template