JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Android-kehittäjät työskentelevät pääasiassa javalla ja C++:lla. Tämä kuva on nopeasti muuttumassa. Googlen toukokuussa I/O 2017 -kehittäjätapaamisessa esittelemä Kotlin-kieli on tilastojen mukaan saanut nopeasti suosiota.

Mobiilikehitysalusta Realm on julkistanut uudet tilastonsa mobiilikoodaamisen trendeistä. Uusien lukujen mukaan on selvää, että java on kuolemassa Androidilla.

Tilastojen mukaan 20 prosenttia niistä sovelluksista, jotka ennen toukokuista Google I/O -tapahtumaa koodattiin javalla, koodataan nyt Kotlinilla. Realm menee niin pitkälle, että sanoo javassa pitäytyvien kehittäjien kuolevan pian sukupuuttoon.

Realmin mukaan Kotlin ohittaa javan Android-kehittäjien alustana jo joulukuussa 2018. Tätä nopeammin on yleistynyt vain Swift-kieli, joka kaappasi nopeammin osuutensa Objective-C:ltä iOS-kehittäjien parissa.

Android Studio on tukenut Kotlinia versiosta 3.0 lähtien. Kyse on staattiseen tyyppijärjestelmään perustuva kieli, jota ajetaan java-virtuaalikoneessa. Kotlinilla kirjoitettu koodi voisaan kääntää JavaScript-lähdekoodiksi. Kotlinin syntaksi eroaa javasta. JetBrains esitteli uuden Kotlin-projektin kesällä 2011.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template