JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen u-Blox on esitellyt paikannusmoduulin, jota se kehuu maailman pienimmäksi. EVA-7M-moduuli sisältää kaikki satelliittipaikannukseen tarvittavat komponentit kiteineen ja passiivikomponentteineen. Siihen tarvitsee liittää vain antenni.

7x7-millinen moduuli tukee paikannusta GPS- ja GLONASS-verkoissa sekä Japanin QZSS-järjestelmässä. Satelliitteja etsiessään moduuli yltää -158 dBm herkkyyteen, joten u-Box lupaa nopean ensimmäisen paikkatiedon (first fix).

Moduulin suunnitteleminen lopputuotteeseen on tehty helpoksi. Sen RF- ja digitaaliset osat ovat selvästi erillään, mikä helpottaa laitesuunnittelua. Moduuli pystytään liittämään suoraan mobiiliverkon kännykkämodeemiin.

Euroopan paikannusjärjestö GSA:n (European GNSS Agency) mukaan maailmassa on vuonna 2022 jo noin seitsemän miljardia paikannukseen kykenevää laitetta. Valtaosa näistä on älypuhelimia.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template