JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fluke on kehittänyt FieldSense-tekniikkaa tiukasti viime vuosien aikana. Jo pitkään yrityksen T5-testereillä on voinut mitata turvallisesti 100 ampeerin virtoja avoimella haarukalla. Paranneltu FieldSense laajenee AC-virtamittausten lisäksi AC-jännite- ja taajuusmittauksiin.

Jännite- ja virtamittaukset voidaan lisäksi tehdä yhdellä laitteella samaan aikaan ja reaaliaikaisesti. Fluke T6 -testeri on ensimmäinen käsikäyttöinen mittauslaite, joka hyödyntää tätä uutta patentointia odottavaa FieldSense-teknologiaa.

Avoimen haarukan teknologia säästää aikaa ja on turvallisempi käyttää kuin mittausjohdot. Vanha T5-testeri vaatii jännitteen mittausta varten kuitenkin mittausjohdot.

Kontaktin muodostaminen sähköjohtimiin mittausjohdoilla tai hauenleuoilla vaatii metalli-metalli -kontaktia, jolloin valokaaren riski on aina olemassa. FieldSensen avulla tätä vaihetta ei tarvitse tehdä. Koska mittaustyökalu ja mitattava jännitesyöttö ovat eristettyjä, niin mittaajan riski saada sähköisku on pienempi.

FieldSense mittaa jännitteen ilman että jännite kulkee mittarin läpi. Fluke-laite, kuten T6-1000, havaitsee sähkökentän avoimessa haarukassa ja tekee mittauksen siitä. Koska mittaus suoritetaan eristetystä johtimesta, koskettaminen metallisiin johtimiin vähenee. Myös virheiden tai väärän johtimen koskettamisen mahdollisuus vähenee.

Siinä missä T5-testeri havaitsee magneettikentän josta se suorittaa AC-virtamittauksen, uusi teknologia havaitsee sähkökentän. Fluken tutkimus- ja kehitystiimit kehittivät ensin avoimen haarukan jännitehavaitsemistekniikan, johon sisältyy tunnetun signaalin muuntaminen ja laskeminen, jotta saadaan mittaustulokset syöttöjännitteelle. 

Tämä tehtiin suunnittelemalla laite, joka tuottaa referenssisignaalin tunnetulla amplitudilla ja taajuudella. Sitten, kun referenssisignaali maadoitetaan, tuloksena oleva yhdistelmäaaltomuoto havaitaan mittariin rakennetulla sähköanturilla. Vahvistuksen, prosessoinnin ja digitaalisten laskelmien jälkeen tuotetaan jännite- ja taajuusmittaukset.

Fluken mittareita tuo Suomeen Yleiselektroniikka. Lisätietoa FieldSense-mittaamisesta löytyy YE:n verkkosivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template