JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fluke on kehittänyt FieldSense-tekniikkaa tiukasti viime vuosien aikana. Jo pitkään yrityksen T5-testereillä on voinut mitata turvallisesti 100 ampeerin virtoja avoimella haarukalla. Paranneltu FieldSense laajenee AC-virtamittausten lisäksi AC-jännite- ja taajuusmittauksiin.

Jännite- ja virtamittaukset voidaan lisäksi tehdä yhdellä laitteella samaan aikaan ja reaaliaikaisesti. Fluke T6 -testeri on ensimmäinen käsikäyttöinen mittauslaite, joka hyödyntää tätä uutta patentointia odottavaa FieldSense-teknologiaa.

Avoimen haarukan teknologia säästää aikaa ja on turvallisempi käyttää kuin mittausjohdot. Vanha T5-testeri vaatii jännitteen mittausta varten kuitenkin mittausjohdot.

Kontaktin muodostaminen sähköjohtimiin mittausjohdoilla tai hauenleuoilla vaatii metalli-metalli -kontaktia, jolloin valokaaren riski on aina olemassa. FieldSensen avulla tätä vaihetta ei tarvitse tehdä. Koska mittaustyökalu ja mitattava jännitesyöttö ovat eristettyjä, niin mittaajan riski saada sähköisku on pienempi.

FieldSense mittaa jännitteen ilman että jännite kulkee mittarin läpi. Fluke-laite, kuten T6-1000, havaitsee sähkökentän avoimessa haarukassa ja tekee mittauksen siitä. Koska mittaus suoritetaan eristetystä johtimesta, koskettaminen metallisiin johtimiin vähenee. Myös virheiden tai väärän johtimen koskettamisen mahdollisuus vähenee.

Siinä missä T5-testeri havaitsee magneettikentän josta se suorittaa AC-virtamittauksen, uusi teknologia havaitsee sähkökentän. Fluken tutkimus- ja kehitystiimit kehittivät ensin avoimen haarukan jännitehavaitsemistekniikan, johon sisältyy tunnetun signaalin muuntaminen ja laskeminen, jotta saadaan mittaustulokset syöttöjännitteelle. 

Tämä tehtiin suunnittelemalla laite, joka tuottaa referenssisignaalin tunnetulla amplitudilla ja taajuudella. Sitten, kun referenssisignaali maadoitetaan, tuloksena oleva yhdistelmäaaltomuoto havaitaan mittariin rakennetulla sähköanturilla. Vahvistuksen, prosessoinnin ja digitaalisten laskelmien jälkeen tuotetaan jännite- ja taajuusmittaukset.

Fluken mittareita tuo Suomeen Yleiselektroniikka. Lisätietoa FieldSense-mittaamisesta löytyy YE:n verkkosivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template