JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun ryhdytään tekemään uutta sovellusta, moni haluaisi käyttää vanhaa koodia tai sen osia. Tällä hetkellä udelleenkäyttö on hyvin haastavaa, koska koodi pitää sovittaa uudelle raudalle, uuteen ympäristöön, uusiin muuttujiin ja funktioihin. Entä jos tämä tapahtuisi täysin automaattisesti?

MIT:n eli Massachusetts Insitute of Technologyn tietotekniikan ja tekoälyn laboratoriossa eli CSAIL-tutkimusyksikössä on kehitetty tekniikka, joka kykenee juuri tähän. Ohjelmoija voi valita osan koodia ohjelmasta, valita toisessa ohjelmassa liitoskohdan ja liittää koodin osaksi uutta ohjelmaa.

Tekniikka on nimeltään CodeCarbonCopy eli koodin hiilipaperikopio. Se tekee koodiin automaattisesti tarvittavat muutokset - kuten muuttujien nimien muutokset - ja kykenee kääntämään "datapresentaatiot" vanhan ja uuden ohjelman välillä.

Esimerkiksi kuvankäsittelyohjelman pitää pystyä käsittelemään erilaisia kuvaformaatteja. Eri ohjelmat voivat käyttää näistä formaateista eri nimiä. CodeCarbonCopy muuntaa ohjelman sisäiset nimet vastaaviksi automaattisesti.

Työkalu mahdollistaa MIT:n mukaan yhden ohjelmoinnin Graalin maljan: koodin automaattisen uudelleenkäytön. Kyse on yhdestä askeleesta tiellä kohti kehitysprosessia, jossa ihminen ei ole mukana. Jos ajatellaan, että pääosa koskaan tarvitsemastamme koodista on jo kirjoitettu, meidän tarvitsee vain uudelleenkäyttää valmista koodia.

Tutkijat tekivät yhteensä kahdeksan koetta, jossa CodeCarbonCopy-työkalua käytettiin siirtämään koodia kuuden suositun kuvankäsittelyohjelman välillä. Näistä seitsemän siirtoa onnistui niin, että vastaanottava ohjelma osasi toteuttaa siirretyn toiminnon täysin oikein.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template