JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun ryhdytään tekemään uutta sovellusta, moni haluaisi käyttää vanhaa koodia tai sen osia. Tällä hetkellä udelleenkäyttö on hyvin haastavaa, koska koodi pitää sovittaa uudelle raudalle, uuteen ympäristöön, uusiin muuttujiin ja funktioihin. Entä jos tämä tapahtuisi täysin automaattisesti?

MIT:n eli Massachusetts Insitute of Technologyn tietotekniikan ja tekoälyn laboratoriossa eli CSAIL-tutkimusyksikössä on kehitetty tekniikka, joka kykenee juuri tähän. Ohjelmoija voi valita osan koodia ohjelmasta, valita toisessa ohjelmassa liitoskohdan ja liittää koodin osaksi uutta ohjelmaa.

Tekniikka on nimeltään CodeCarbonCopy eli koodin hiilipaperikopio. Se tekee koodiin automaattisesti tarvittavat muutokset - kuten muuttujien nimien muutokset - ja kykenee kääntämään "datapresentaatiot" vanhan ja uuden ohjelman välillä.

Esimerkiksi kuvankäsittelyohjelman pitää pystyä käsittelemään erilaisia kuvaformaatteja. Eri ohjelmat voivat käyttää näistä formaateista eri nimiä. CodeCarbonCopy muuntaa ohjelman sisäiset nimet vastaaviksi automaattisesti.

Työkalu mahdollistaa MIT:n mukaan yhden ohjelmoinnin Graalin maljan: koodin automaattisen uudelleenkäytön. Kyse on yhdestä askeleesta tiellä kohti kehitysprosessia, jossa ihminen ei ole mukana. Jos ajatellaan, että pääosa koskaan tarvitsemastamme koodista on jo kirjoitettu, meidän tarvitsee vain uudelleenkäyttää valmista koodia.

Tutkijat tekivät yhteensä kahdeksan koetta, jossa CodeCarbonCopy-työkalua käytettiin siirtämään koodia kuuden suositun kuvankäsittelyohjelman välillä. Näistä seitsemän siirtoa onnistui niin, että vastaanottava ohjelma osasi toteuttaa siirretyn toiminnon täysin oikein.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template