JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen Sarokal Test Systems on esitellyt uuden testauslaitteen, jonka avulla voidaan generoida, mitata ja virhekorjata tulevaa 5G-radioliikennettä. X-STEP V -nimen saanut testeri on suunniteltu nimenomaan 5G-radiopään uusien protokollien ja bittinopeuksien tuotekehitykseen.

Yhtiön mukaan laite ehtii asiakastoimituksiin jo tämän kuukauden aikana. Laitteella on jo demottu esimerkiksi CPRI-datan siirtoa Ethernet-väylää pitkin 25 gigabitin nopeudella.

Sarokal tukee uusia eCPRI-määrityksiä ensimmäisten mittauslaitevalmistajien joukossa. Viimeisin CPRI-määritys julkaistiin vasta elokuun lopulla, mutta uusi X-STEP V tukee jo näitä määrityksiä.

Uusi eCPRI-protokolla mahdollistaa esimerkiksi joustavan kaistanleveyden skaalaamiseen käyttäjäliikenteen tarpeen mukaan.

Dataliikenne tukiasemaelementtien välillä liikkuu pääsääntöisesti OBSAI- ja CPRI-protokollien välityksellä. Sarokalin mukaan kaikki uudet tuotekehitysprojektit painottuvat pääsääntöisesti CPRI-ratkaisuun, mutta OBSAI on edelleen laajalti käytössä. Kentällä olevat ratkaisut pohjautuvat pitkälti edelleen OBSAI-teknologiaan ja yhteensopivuus on tärkeää tämän vuoksi.

Molemmissa protokollissa on käytössä sisäinen ethernet-kontrollointikanava, jolla pystytään hallitsemaan verkossa oleva laitteita. CPRI- tai OBSAI-protokollan kuljettamiseen ethernetissä on olemassa useita eri toteutuksia. Osa niistä on valmistajien suljettuja sisäisiä määritelmiä ja osa perustuu julkisiin yleisiin standardeihin. Vastikään julkistettu eCPRI määrittelee kokonaan uuden pakettirakenteen CPRI-protokollaan ottaen huomioon 5G:n vaste- ja nopeus vaatimukset.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template