JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen Sarokal Test Systems on esitellyt uuden testauslaitteen, jonka avulla voidaan generoida, mitata ja virhekorjata tulevaa 5G-radioliikennettä. X-STEP V -nimen saanut testeri on suunniteltu nimenomaan 5G-radiopään uusien protokollien ja bittinopeuksien tuotekehitykseen.

Yhtiön mukaan laite ehtii asiakastoimituksiin jo tämän kuukauden aikana. Laitteella on jo demottu esimerkiksi CPRI-datan siirtoa Ethernet-väylää pitkin 25 gigabitin nopeudella.

Sarokal tukee uusia eCPRI-määrityksiä ensimmäisten mittauslaitevalmistajien joukossa. Viimeisin CPRI-määritys julkaistiin vasta elokuun lopulla, mutta uusi X-STEP V tukee jo näitä määrityksiä.

Uusi eCPRI-protokolla mahdollistaa esimerkiksi joustavan kaistanleveyden skaalaamiseen käyttäjäliikenteen tarpeen mukaan.

Dataliikenne tukiasemaelementtien välillä liikkuu pääsääntöisesti OBSAI- ja CPRI-protokollien välityksellä. Sarokalin mukaan kaikki uudet tuotekehitysprojektit painottuvat pääsääntöisesti CPRI-ratkaisuun, mutta OBSAI on edelleen laajalti käytössä. Kentällä olevat ratkaisut pohjautuvat pitkälti edelleen OBSAI-teknologiaan ja yhteensopivuus on tärkeää tämän vuoksi.

Molemmissa protokollissa on käytössä sisäinen ethernet-kontrollointikanava, jolla pystytään hallitsemaan verkossa oleva laitteita. CPRI- tai OBSAI-protokollan kuljettamiseen ethernetissä on olemassa useita eri toteutuksia. Osa niistä on valmistajien suljettuja sisäisiä määritelmiä ja osa perustuu julkisiin yleisiin standardeihin. Vastikään julkistettu eCPRI määrittelee kokonaan uuden pakettirakenteen CPRI-protokollaan ottaen huomioon 5G:n vaste- ja nopeus vaatimukset.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template