JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taiwanilainen Mediatek ehti sitten ensimmäisenä. Yhtiö on julkistanut älypuhelimiin uuden MT6592.sovellusprosessorin, jossa ensimmäistä kertaa markkinoilla on kahdeksan suoritisydintä.

28 nanometrin prosessissa valmistetun sovellusprosessorin kaikki kahdeksan ydintä jjylläävät kahden gigahertsin kellotaajuudella. Järjestelmä skaalautuu niin vähän tehoa vaativiin sovelluksiin kuin raskaan peligrafiikan vääntöön täydellä teholla, yhtiö kehuu.

Mediateknin mukaan uusi prosessori löytyy jo tämän vuoden lopulla lanseerattavien Jelly Bean -käyttöjärjestelmällä varustettujen Android-älypuhelinten sisuksista. Kit Kat -malleja on tulossa myyntiin heti vuodenvaihteen jälkeen.

MT6592-prosessori pohjaa ARM Cortex-A7-ytimeen, joka on hyvin vähävirtainen, mutta tehokas prosessoriydin. Kännykkäpiireihin Cortex-A7 ei ole aiemmin ehtinyt. Grafiikkaa sovellusprosessorilla käsittelee ARM:n Mali-prosessori

Älypuhelinten sovellusprosessoreissa sandiegolainen Qualcomm on suvereeni markkinajohtaja. Sen osuus markkinoista oli tämän vuoden toisella neljänneksellä 63 prosenttia.

Mediatek oli markkinoiden kakkonen 13 prosenti osuudellaan. Taiwanilaisyritys tähtää kuitenkin vakavasti haastamaan Qualcommin, sillä yhtiö esimerkiksi panostaa yli viidenneksne tuloistaan tuotekehitykseen. Ensi vuonna Mediatekin t&k-panos kasvaa yli miljardiin dollariin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template